9,185FaniÎmi place
10.6 C
Alexandria

Președintele PMP – Teleorman, Doru Coliu, răspuns tranșant la comunicatul de presă al președintelui CJ, Dănuț Cristescu.

Flagrant in Alexandria.

Fii la curent cu știrile din Teleorman.

Paul Nanian

REPOTER - TEL: 0767.999984

De interes

VIDEO Accident rutier la ieșire din Alexandria spre Izvorul Rece – O...

O persoană a ajuns la spital, sâmbătă dimineață, în urma unui accident rutier produs la ieșire din Alexandria spre...

O pacientă cu cancer, lăsată de ambulanță în fața blocului

Bolnavii de cancer sunt, poate, cei mai afectați. Diagnosticul întârzie, la fel și tratamentul și intervențiile chirurgicale. Flori Achim, o...

E OFICIAL! Noi RESTRICȚII intră în vigoare de luni

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noile restricții care intră în vigoare de luni. Comitetul Național pentru...

Alexandria se vaccinează – coadă la centrul de vaccinare de la...

Numărul crescut de cazuri de COVID-19 confirmate în ultima perioadă, precum și discuțiile privind restricțiile de circulație ce vor...

Familie din Alexandria, ucisă de COVID-19

O familie din Alexandria, soț și soție, și-au pierdut viața după ce au făcut COVID-19. Cei doi au fost...

86 de localități din Teleorman în scenariul roșu – Incidența se apropie...

86 de localități din Teleorman în scenariul roșu - Incidența se apropie de 8 în județ 2.840 de cazuri de...

După reacția presedintelui CJ Teleorman, Dănuț Cristescu, deputatul Doru Coliu, președintele PMP – Teleorman, argumentează poziția sa și face apel la unitate, cerând ca toți cei aflați la conducerea județului să acționeze eficient și cu responsabilitate!

Pentru a elimina din start opinia avansată potrivit căreia grija pe care mi-o fac pentru cetățenii județului are „iz politicianist”, voi demonta comunicatul stufos remis presei de către d-l Dănuț Cristescu, președintele CJ Teleorman, pentru a demonstra că vorbele nu pot acoperi faptele, nici incompetența, nici reaua-credință!

-Nu voi include în analiză primul capitol, unul lipsit de esență, sforăitor și mincinos și mă voi adresa direct d-voastră, D-le președinte!

-Cifrele avansate de d-voastră referitoare la sumele alocate nu au darul de a liniști locuitorii, ei nu trăiesc privindu-le, nu se însănătoșeasc făcând calcule, nu mănâncă cifrele pe care le amintiți cu obstinență!Ei ar dori să știe motivele adevărate pentru care Spitalul Caritas cu o dotare tehnică și umană precară a devenit epicentrul Covid 19.
Avansați suma de aproximativ 3 miliarde lei pe care i-ați alocat spitalului deși și d-voastră, ca și noi dealtfel, sunteți conștient că sunt insuficienți!

În locul declarațiilor astea pline de critici mai mult sau mai puțin voalate la adresa principalelor instituții ale statului, eu zic că e momentul să le întindeți o mână de ajutor celor care mai fac câte ceva!

Vă pot oferi niște sugestii, ce ziceți?

Nu-i așa că v-ați gândit la un hotel aflat în apropierea Spitalului Caritas pentru personalul sanitar nevoit să se intoarcă acasă și să expună familia sau alte persoane întâlnite în drum virusului ucigaș?

V-a trecut prin cap să alocați o sumă mai mare de bani Primăriei Roșiori- de – Vede având ca destinatar spitalul mai sus amintit?

Sunt sigur, aveați de gând să achiziționați materiale de protecție, echipamente și aparatură medicală pentru acest spital, dar ceva mai încolo, să treacă pandemia asta!
De ce, nu ați cumpărat de TOȚI banii ăștia pe care îi vânturați în comunicatul dumneavoastră, materiale și echipamente de protecție contra Covid-19 și să le oferiți celor din linia întâi?

Nu invocați faptul că legea nu vă permite, că scotocim puțin prin presă și dăm de contracte d-alea, model USL, beton, bine acoperite!

De ce politizați acum acest subiect și vreți să arătați că nu e vina PSD-ului ci a PNL-ului? Credeți că asta e important acum? Credeți că de asta au nevoie cetățenii județului Teleorman? Ați spus că vreți să ajutați, atunci terminați cu răfuiala politică și ajutați!!!

În fine, nu vreau să o lungim, pe nimeni nu interesează acum dacă PSD sau PNL își fac bine treaba pentru că simt pe pielea lor rezultatele.

Acum problemele oamenilor sunt altele, însănătoșirea, hrana și grija autorităților pentru ei, dincolo de culorile politice.

Circul ieftin făcut prin comunicatele astea pline de patos devine o piatră de moară pentru d-voastră, vă veți convinge curând!

Să trecem insă la subiectul cel mai important… pe bune și cinstit,
ați vizitat vreodată spitalul Caritas?

N-am să vă întreb nimic despre circuitele de Bio-securitate și nici despre configurația holurilor care fac imposibile orice modificări, nu de alta dar v-aș pune în situația neplăcută de a vă demonstra lipsa de imaginație.

– Ați făcut demersurile necesare pentru achiziționarea echipamentului PCR Real Time, felicitări!

Ne explicați cu ce poate ajuta acesta când el este destinat spitalului județean Alexandria, iar contagiații cu coronavirus sunt dirijați spre Roșiori-de-Vede?

Nu mai vorbesc de faptul că el va fi operabil abia în două-trei săptămâni!

-Ați omis să explicați în comunicatul d-voastră motivul pentru care DSP – ul refuză testarea suspecților sosiți la urgență, ați uitat să ne vorbiți despre echipamentele de protecție, ați trecut cu ușurință peste insuficiență cadrelor medicale!

Ne tot vorbiți despre sume și iar sume de bani, dar nimic despre locul în care vor fi izolate cadrele medicale ce îngrijesc pacienții bolnavi de Covid-19.

Poate într-un comunicat ulterior ne vorbiți și despre modul în care verificați primarii din subordine, despre modul în care înțeleg aceștia să aplice articolul 8 al ordonanței militare nr 1, care spune că primarii sunt obligați să aibă grijă de cei vârstnici peste 65 de ani și să le cumpere medicamente și produse farmaceutice, pentru că în acest moment 30% din primari nu răspund la telefon și vor răspunde penal, cum vor proceda aceștia cu cei ce vor rămâne și fără bani și fără provizii!

Nu vă mai învârtiți în jurul cifrelor, ele au părut mereu generoase dar întotdeauna au fost utilizate necorespunzător.

Nu vă mai întreb ce-ați făcut în ultimii 30 ani cu banii alocați sistemului sanitar pentru a nu fi acuzat iar de un comunicat „cu iz politicianist”!

Aveți dreptate, sunt nou în politica autohtonă și asta vă supără, pentru că vă deranjez cuibul!

PS. Nu vreau să îmi răspundeți, nu aveți timp de asta acum, când acest virus nenorocit umblă printre noi, nu aveți timp acum, când prioritatea 0 este să protejați personalul medical, nu aveți timp de răfuieli politice când oamenii mor, ACȚIONAȚI.

Alte articole interesante
Pericol public! Mort de beat, încătușat de oamenii legii, după ce a provocat un accident rutier Trei autoturisme s-au lovit pe DJ 506, între Beiu și Cervenia
Alexandria
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
10.6 °
72 %
4.7kmh
100 %
Dum
12 °
lun
13 °
mar
14 °
mie
14 °
joi
15 °

Pericol public! Mort de beat, încătușat de oamenii legii, după ce a provocat un accident rutier

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs, marți, pe drumul care leagă localitățile Beiu de Cervenia. Din primele date, șoferul uneia dintre...

VIDEO Incendiu într-un bloc din Alexandria – trei persoane au fost transportate la spital

Nouă persoane dintr-o scară de bloc de pe strada București din Alexandria au fost evacuate, în timp ce alte 13 s-au autoevacuat, sâmbătă dimineață,...

Alte articole