marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Salarii ilegale la primăria Siliştea. Patru persoane, angajate fără contracte de muncă, au încasat 168.000 de lei, timp de cinci ani de zile

De noaptea minţii. Timp de cinci ani de zile, patru persoane angajate în aparatul de specialitate al primarului, au încasat venituri necuvenite. În total, 168.000 de lei este salariul pe care oamenii edilului şef l-au luat lună de lună fără a avea un contract de muncă, aşa cum prevede legea.

“În perioada 2015-2020, au fost angajaţi nelegal, pe bază de contracte civile, patru salariaţi, pe posturi care nu sunt prevăzute în organigrama şi statele de funcţii aprobate de Consiliul local al comunei Siliştea, fără respectarea prevederilor legale referitoare la angajarea de personal în sectorul bugetar plătit din fonduri publice- în aparatul de specialitate al primarului comunei (prin concurs sau examen organizat în condiţiile legii) şi fără încheierea de contracte individuale de muncă”, se arată în documentul Curţii de Conturi.

Iar ilegalităţile din primăria Siliştea nu se opresc aici. Mai mulţi salariaţi, printre care primarul şi viceprimarul, şi-au acordat majorări salariale, pe motiv că erau cuprinşi într-un proiect pe fonduri europene. În total, 590 de milioane de lei vechi.

“În perioada iulie 2018-iulie 2020, din bugetul local al comunei Siliştea au fost achitate nelegal majorări salariale de 25%-50% din salariile de bază/indemnizaţiile lunare, acordate personalului nominalizat pentru activitatea prestată în cadrul proiectului finanţat din fonduri externe nerambursabile “Achiziţie de utilaje şi echipamente pentru asigurarea serviciilor de bază pentru populaţia din comuna Siliştea, judeţul Teleorman”, inclusiv primarului şi viceprimarului entităţii verificate, după perioada de implementare efectivă a acestei investiţii”, se mai precizează în Raport.

Acum, cele patru persoane, angajate fără respectarea prevederilor legale aplicabile, pe posturi care nu sunt cuprinse în organigrama şi statul de funcţii legal aprobate prin hotărâre a consiliului local, sunt bune de plată. Totodată, Curtea de Conturi a mai decis stabilirea întinderii şi recuperarea prejudiciului produs bugetului local al comunei Siliştea (inclusiv dobânzile şi penalităţile de întârziere) prin plăţile nelegale efectuate în perioada iulie 2018-iulie 2020, reprezentând majorări salariale acordate necuvenit, personalului nominalizat pentru activitatea prestată în cadrul Proiectului finanţat din fonduri externe nerambursabile “Achiziţie de utilaje şi echipamente pentru asigurarea serviciilor de bază pentru populaţia din comuna Siliştea, judeţul Teleorman”.

topul săptămânii