marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Samuel Calotă: Nu vă mai bateți joc de viețile oamenilor!

Samuel Calotă, fost manager la Spitalul de Psihiatrie din Poroschia, își dorește să pună umărul la adevărata reformă în sănătate și așa cum spune chiar el, acesta e principalul motiv pentru care s-a înscris în cursa pentru alegerile parlamentare. Într-o postare pe facebook, Samuel Calotă arată că a fost desemnat cel mai bun director din țară după ce a reconstruit un spital din temelii. În aceeași postare acesta cere demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În 30 de ani de la Revoluție, Ministerul Sănătății a fost condus în cea mai mare parte de miniștri PNL, PDL, UDMR și ai Convenției Democrate (CD).
În concluzie, partidele sau alianța (CD) enumerate au avut destul timp la dispoziție pentru a reforma sistemul de sănătate din România. După cum am observat cu toții, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne amintim de tragedia de la Maternitatea Giulești, din București, unde au ars de vii șase bebeluși.

Au trecut zece ani. Acum, încă unsprezece oameni mistuiți în flăcări, la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

O altă dramă a spitalelor românești este contaminarea cu diferite bacterii a pacienților. Te duci viu, cu un diagnostic și te întorci mort, cu alt diagnostic.
De câte ori am aflat din mass-media despre persoane bolnave, transportate cu ambulanța de la un spital la altul, refuzându-li-se internarea, ca apoi să fie abandonate, iar unele dintre ele chiar lăsate să moară? Nu vi se par crime?

Pentru rezolvarea acestor probleme care țin de viața noastră, a tuturor, există o singură soluție, și anume un așa-zis ”proiect de manual”: dotarea în regim de urgență, fără echivoc a tuturor spitalelor cu aparatură medicală complexă și completă, personal calificat, medicamente și tot ce este necesar pentru o funcționare perfectă. Exact ca în Occident. Pentru că, așa cum știm și suntem de acord în unanimitate, nu există nimic mai scump decât sănătatea, iar omul are o singură viață pe pământul acesta.

Bani au existat și există întotdeauna.

Guvernanții împrumută miliarde de euro pentru orice nimic și ignoră sistemul de sănătate. I-ați văzut cum fug în străinătate să se trateze, atunci când se îmbolnăvesc?

Tu, cel care muncești de dimineața până seara și plătești lună de lună contribuțiile pentru sănătate, nu ai posibilitatea lor, ai vrea să te vindeci la tine în țară.
Repet, nu ca o laudă, am fost șapte ani manager la Spitalul de Psihiatrie din Poroschia și am fost desemnat cel mai bun director din țară. Am reconstruit un spital din temelii. Știu foarte multe despre sistemul de sănătate. Știu și ce ar trebui făcut pentru a fi adus la standarde de funcționare perfecte. De aceea mi-am propus să ajung în Parlamentul României. E visul meu să pun umărul la adevărata reformă în sănătate.

În altă ordine de idei, nu vi se pare normal și de bun simț ca premierul Ludovic Orban să-l ia de mână pe ministrul Nelu Tătaru și să plece? Un an de guvernare au avut la dispoziție și nu au mișcat un deget să facă ceva pentru sănătatea noastră! Demisia!

Calotă Samuel,
candidat PRO România pentru Camera Deputaților

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii