joi, decembrie 7, 2023

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Șapte județe din sud, între care Teleorman, vor primi bani europeni pentru dezvoltarea zonei de graniță cu Bulgaria

Comisia Europeană a aprobat Programul de Cooperare Transfrontalieră Interreg VI-A România – Bulgaria 2021-2027, prin care sunt prevăzute investiții de peste 207 milioane de euro în zonele de frontieră ale celor două țări. Un element nou pentru următorii șapte ani este sprijinirea măsurilor integrate pentru dezvoltarea zonei transfrontaliere, inclusiv investiții în diverse sectoare complementare.

Vor beneficia de investiții finanțate prin Programul de Cooperare opt regiuni din nordul Bulgariei (Vidin, Vrața, Montana, Veliko Târnovo, Pleven, Ruse, Dobrici și Silistra, precum și șapte județe din partea de sud a României (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța), a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

80% din fonduri sunt asigurate de Fondul European de Dezvoltare Regională, 20% sunt cofinanțare națională a celor două țări, iar printre proiectele prioritare ale Programului se numără construirea unei părți comune a traseului de biciclete Eurovelo Route 6.

De asemenea, sunt prevăzute măsuri pentru stimularea activităților turistice și culturale, consolidarea economiei locale și asigurarea unei legături durabile de transport între localitățile dunărene.

Vor fi finanțate proiecte și în domeniile mobilității și conectivității, conservării naturii și a biodiversității, prevenirea riscurilor și adaptarea la schimbările climatice, educație, turism și cultură, mai transmite sursa citată.

topul săptămânii