joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senator Dănuț Cristescu: “PSD prezintă noi măsuri pentru oameni și pentru economie”

PSD prezintă noi măsuri pentru oameni și pentru economie, cuprinse în pachetul “Sprijin pentru România 2”, care are la bază “ideea de a face o distribuție justă și echitabilă a resurselor către cetățenii care o duc greu, dar și către companiile românești”, anunță senatorul PSD Dănuț Cristescu.

Porivit social-democratului, se are în vedere atât “sprijinirea oamenilor care muncesc, a pensionarilor care au muncit o viață întreagă, a familiilor care se străduiesc să își ducă copiii la școală și să-și plătească facturile”, cât și acordarea de sprijin pentru IMM-uri, pe care senatorul PSD le numește “coloana vertebrală a economiei naționale”

Sprijin pentru România 2 !

PSD prezintă noi măsuri pentru oameni și pentru economie
La baza acestui pachet a stat ideea de a face o distribuție justă și echitabilă a resurselor către cetățenii care o duc greu, dar și către companiile românești.
Viziunea PSD :


● Alături de cetățenii activi: sprijinirea oamenilor care muncesc, a pensionarilor care au muncit o viață întreagă, a familiilor care se străduiesc să își ducă copiii la școală și să-și plătească facturile.


● Alături de firmele românești: IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei naționale. Anul acesta am alocat 6% din PIB pentru programe de sprijin. Vom continua să investim masiv pentru că IMM-urile generează 50% din PIB-ul nostru național și aproape 70% din profituri.
Principalele măsuri:

Creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie peste obligația legală de +5,1%. Majorarea va fi de cel puțin 10%. Astfel, punctul de pensie va crește de la 1.586 lei, la 1.745 lei (+159 lei).

Creșterea salariului minim de la 1 ianuarie la 3.000 de lei brut.
Salariul minim BRUTcrește cu 450 lei (de la 2.550 lei la 3.000 lei) – ceea ce implică o creștere a salariului minim NET cu 250 de lei (de la 1.524 lei la 1.867 lei)
Acesta este instrumentul Guvernului pentru a crește salariile în mediul privat.

Se realizează jalonul din PNRR care prevede eliminarea tratamentelor mai favorabile (precum salariul minim din construcții și din agricultură – acum toate încep de la 3000 de lei.

Scutirea de taxe pe suma de 200 de lei care anterior se acorda celor care au crescut voluntar salariul minim se va acorda tuturor angajatorilor. Statul nu va percepe taxe pe 200 de lei din creșterea de 450 de lei a salariului minim brut)”, transmite senatorul PSD Dănuț Cristescu.

topul săptămânii