marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senator Eugen Pîrvulescu: „Începând de astăzi, salariații de la Donau Chem își vor primi salariile restante”

Angajații combinatului chimic din Turnu Măgurele vor primi trei salarii restante, începând cu ziua de astăzi, 19 martie 2021, până miercuri, 24 martie 2021.

Plățile vor fi efectuate prin AJOFM Teleorman,  instituție condusă de domnul Nelu Oprea, care, la rândul său, s-a implicat activ în această etapă. După ce am aflat situația disperată în care se aflau oamenii, am căutat soluții legale, astfel încât să își primească drepturile salariale restante.

La prima întâlnire cu salariații Donau Chem,  în cadrul Comisiei de Dialog Social, am înțeles că oamenii erau disperați, nu puteau să își mai asigure traiul zilnic sau să plătească utilitățile. Imediat, am început demersurile pentru a corecta această nedreptate, însă, din punct de vedere legal, posibilitățile erau limitate. Guvernul a identificat soluția legală privind rezolvarea situației în care se află teleormănenii noștri și mulți alți salariați din România.

Pe 19 februarie 2021, a fost emisă  ordonanța pentru modificarea Legii 200 din 2006, privind plata creanțelor salariale din Fondul de Garantare. Mai exact, se va asigura și pentru angajații de la Donau Chem plata restanțelor salariale ce rezultă din contractele de muncă încheiate de către aceștia cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii de insolvență. Mulțumesc pe această cale Guvernului Cîțu pentru înțelegere și pentru implicare.

Pe viitor, îmi doresc ca teleormanenii noștri să nu mai ajungă în astfel de situații, din lipsă de alternative privind locurile de muncă, iar pentru asta avem nevoie de investitori serioși și, implicit, de infrastructură: alimentare cu apă, canalizare, rețea de gaze naturale.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

topul săptămânii