vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO:Scandal la capataiul mortului, in Sfintesti.

Un barbat de 55 de ani, a decedat rapus de cancer. Insa a murit in scandal si cu politia in curte, cu un dosar penal de furt in investigare.

Ce s-a intamplat?

Barbatul a fost depistat cu cancer in urma cu un an si jumatate, boala pe care a dus-o pe picioare pana acum circa 3 luni, cand a ajuns numai piele si os, la un moment dat fiind imobilizat la pat, in locuinta sa modesta de la marginea localitatii Sfintesti.

Primaria localitatii a desemnat o femeie beneficiara de ajutor social, care trebuia sa presteze munca in folosul comunitatii, sa se ingrijeasca de batran. Cum avea de prestat aproape 30 de ore pe luna, aceasta ar fi trebuit sa mearga circa o ora pe zi la locuinta barbatului sa-I aprinda focul si sa-I dea sa manance, eventual sa ii faca si un pic de curat.

In schimbul serviciului, nu ar mai fi trebuit sa presteze alta munca in sat, primind deci ajutorul social. Femeia ar fi si primit bani de la bolnav, din pensie, sa ii faca cumparaturi.

Scandalul a izbucnit cand batranul isi traia ultimele zile si femeia ar fi sustras plasma din locuinta acestuia.

O parte din rudele acestuia au sunat la 112, iar politistii au dus-o in miez de noapte pe femeie la audieri, deschizand si un dosar penal pentru furt calificat.

Primarul si Viceprimarul din localitate au mers la politie sa dea declaratii in favoarea femeii, spunand ca “daca nu interveneam noi, femeia era arestata, dar ea a luat televizorul, fara sa isi dea seama ca face ceva rau”

Rudele bolnavului, care intre timp a si decedat, spun ca femeia ar fi declarat prima data politiei, atunci cand a saltat-o, ca a luat televizorul ca “asa i-a spus primarul, ca poate sa il ia”

In curtea mortului, a izbucnit o cearta intre primar si viceprimar pe de o parte, si rudele nervoase pe de alta parte, in prezenta politiei. Primarul a interzis rudelor sa-l filmeze, acestea l-au intrebat cu ce drept intra in proprietatea decedatului.

“Sunt demnitar si am dreptul”, a spus primarul, care a declarat ca la astfel de cazuri, in calitate de primar, are dreptul sa intre pe proprietate.

Rudele au continuat sa acuze ca primarul nu doreste sa le elibereze in timp util certificatul de deces, ca nu este “un bun crestin”, aratand conditiile insalubre in care si-a trait ultimele clipe cel care a murit.

Pe de alta parte, femeia care se ingrijea de barbat a spus ca a luat televizorul de tip “plasma” din camera acestuia intrucat el i-ar fi facut semne sa il ia, “sa nu se sparga”, si ca l-a dus la ea acasa ca “sa aiba grija de el, sa nu il sparga rudele batranului”.

In cele din urma, batranul care si-a trait ultimele clipe in scandal si mizerie, a ajuns la 2 metri sub pamant, rudele ocupandu-se de inmormantare.

Autoritatile cerceteaza fapta de “furt calificat”

Primarul si Viceprimarul se preocupa sa demonstreze ca totul s-a desfasurat in conditiile legii. Rudele dezbat intre ele cine sa preia locuinta decedatului, intrucat niciunii nu sunt rude apropiate, caci barbatul nu avea nici sotie, nici copii.

Beneficiara ajutorului social spera sa scape de acuzatia de furt, si spera, la randul ei, ca ar putea avea dreptul de a prelua locuinta celui pe care l-a ingrijit in ultimele saptamani de viata.

topul săptămânii