joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senatorul Eugen Pîrvulescu: Campania de manipulare și știri false a PSD continuă!

La sediul PSD este disperare mare de câteva zile. Prin urmare, s-a dat drumul la aparatul de dezinformare împrăștiind știri false prin reprezentanții săi.

Iritați la culme de proiectul de Lege depus de Coaliția PNL-USR-UDMR, care are ca scop eliminarea birocrației stufoase pentru vânzările de terenuri din extravilan și susținerea tinerilor fermieri români, PSD-iștii au ieșit cu mesaje toxice de instigare la ură prin care ,,interzic vânzarea terenurilor agricole către străini’’. Ura față de străini e cea mai mare prostie care a apărut în relațiile dintre oameni și care e cultivată neîncetat de PSD.

În realitate, anul trecut, PSD a blocat vânzarea terenurilor agricole creând o procedură birocratică foarte complicată cu scopul de a descuraja oamenii de rând să vândă și să cumpere teren, cu scopul de a-și proteja baronii locali și marii latifundiari ai partidului să dețină în continuare monopolul pe terenurile agricole din România.

PSD-iștii ne spun că au interzis vânzarea terenurilor către străini. Total fals! Conform legislației europene și conform Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, o astfel de prevedere nu a existat niciodată și nici nu poate exista. Ceea ce își dorește de fapt PSD să se întâmple este ca singurii care să aibă dreptul de a cumpăra teren în România să fie baronii lor și clientela de partid sub condițiile impuse de ei.

Practic, prin Legea depusă de PSD, cetățenii români, care nu sunt de cel puțin cinci ani agricultori, care nu sunt înregistrați fiscal de cel puțin cinci ani, cu venituri din agricultură, care nu s-au întors în țară –dacă au fost plecați- de cel puțin cinci ani să li se interzică să cumpere teren agricol în România.

Legea depusă de parlamentarii PNL, USR și UDMR este o lege prin care ne dorim să eliminăm birocrația și să dăm posibilitatea tinerilor fermieri și clasei de mijloc din zona rurală să își poată dezvolta o afacere în domeniul agricol, astfel încât să spargem monopolul baronilor locali PSD-iști care au căpușit România în ultimii 30 de ani.

Obiectivele legii susținută de PNL sunt de a clarifica termenii neclari sau contradictorii, de a elimina barierele birocratice ridicate de modificările din 2020 prin simplificarea procedurilor, de a clarifica clasele de preemptori astfel încât să dăm posibilitatea tineretului din zonele rurale să își clădească un viitor și să își facă o afacere în domeniul agricol și de a diminua amenzile prevăzute pentru sancționarea contravențiilor, în așa fel încât acestea să poată fi dispuse de către instituțiile cu competențe în acest domeniu.

Personal, sunt de acord și susțin proiectul de lege pentru dezvoltarea agriculturii și pentru dezvoltarea mediului rural din România. Consider că mai mult ca oricând și mai mult ca niciodată, noi liberalii, obligați și de componenta națională a istoriei noastre, va trebui să apărăm în Parlament drepturile și libertățile tuturor cetățenilor noștri, nu doar pe cele ale baronilor locali, să susținem mediul privat, micii și marii întreprinzători și producătorii români care generează economia și resursele necesare pentru dezvoltarea ei.

topul săptămânii