joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senator Eugen Pîrvulescu: Investim în energie!

România are nevoie de modernizare și în privința energiei. Programul de guvernare al Partidului Național Liberal cuprinde la acest capitol important un plan bine structurat, care va aduce mari beneficii consumatorilor.

Sunt prevăzute noi capacități hidroenergetice, și din surse eoliene, în valoare de 26 miliarde lei.

În parteneriat cu SUA, Franța și Canada se vor derula investiții strategice în domeniul energiei nucleare, în valoare de 9 mld. Euro.
Pentru modernizarea rețelelor de transport a energiei electrice prin închiderea inelului de 400 kV al României și al municipiului București, vor fi derulate investiții de peste 1 miliard Euro.

În ceea ce privește modernizarea și extinderea sistemului național de transport al gazelor naturale, sunt prevăzute 9 miliarde lei.

Schema de ajutor de minimis „ELECTRIC UP“, privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, cuprinde suma de 200 milioane Euro.

Totodată, se vor înființa stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ, pentru care a fost alocat un buget de 92 milioane lei.
În ceea ce privește Programul “Casa Eficientă Energetic”, acestuia i s-a alocat un buget de 429 milioane lei pentru creșterea eficienței energetice în clădiri unifamiliale.

#DezvoltămTeleormanul
#DezvoltămRomânia
#GuvernareLiberală

Comandat de PNL Teleorman, Cod AEP 11200025

topul săptămânii