miercuri, mai 8, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Senator PSD, Dănuț Cristescu:PSD respinge categoric propunerea PNL și USR ca nevaccinații să-și plătească spitalizarea pentru tratarea COVID!

Toate bolile infecțioase sunt urgențe medicale. Tratamentul este gratuit la toate și așa trebuie să rămână. Nu se poate diferenția! Ar fi nociv social și profund neconstituțional.

Plata spitalizării impusă nevaccinaților ar crește decesele. Oamenii nevaccinați nu vor veni la spital în fazele incipiente și ar muri în număr și mai mare. Este aberant să-i sancționăm pe bolnavi pentru că, cel puțin până acum, statul, sub guvernarea de dreapta, a fost incapabil să-și facă datoria. Toți cetățenii români plătesc asigurări de sănătate, deci toți au dreptul la aceleași servicii medicale.

Sistemul de asigurări de sănătate are la baza principiul solidarității. O lege care ar conține o astfel de segregare, între vaccinați care au spitalizare gratuită și nevaccinați care-și plătesc spitalizarea, este nu doar neconstituțională, dar va alimenta iresponsabil ura socială și va adânci catastrofal rupturile din societatea românească.

În loc de solidaritate socială și revenire la normalitate vom avem și mai multă moarte și mai multă dezbinare.

PSD susține în continuare că vaccinarea este o necesitate, are în vedere un set întreg de măsuri care a-i convinge, nu constrânge, pe oameni să se vaccineze.

Tocmai de aceea nu poate fi de acord cu impuneri și restricții care în loc să crească încrederea publică în autoritățile statului și deciziile acestora, alimentează ura și dezbinarea.

topul săptămânii