vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Serviciul de Ambulanță trebuie să-i dea fostului manager Cristian Popescu aproape 2 miliarde de lei vechi

Acționat în instanță de Cristian Popescu, Serviciul de Ambulanță Județean trebuie să-i achite fostului manager aproape 2 miliarde de lei vechi, reprezentând diferenţele dintre drepturile salariale pe care era îndreptăţit să le primească acesta şi cele efectiv achitate, în perioada 01.04.2018-05.11.2019, actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective, cât şi a sumei de 1.000 de lei, reprezentând cheltuieli judecată-onorariu avocat.

Sentința este una definitivă și a fost comunicată Serviciului Județean de Ambulanță la jumătatea lunii trecute, conform unui răspuns al instituției pentru redacția ImpactNews24.

Mai mult, potrivit sursei citate, fostul manager a transmis deja instituției o notificare prin care solicită plata sumei ce reiese din sentința dată de instanța de judecată.
Cristian Popescu lucrează în cadrul Serviciului de Ambulanță Teleorman încă din anul 2009, iar în perioada 2016 – 2019 acesta a ocupat funcția de manager al instituției.

În noimebrie 2019, Cristian Popescu a fost demis din funcție de ministrul Sănătății de la acea vreme, Sorina Pintea, pentru că nu ar fi îndeplinit condițiile de vechime necesare ocupării funcției.

Contactat telefonic, Cristian Popescu a explicat de unde vine acea diferență salarială pe care instituția pe care a condus-o trebuie să i-o dea acum, în urma unei sentințe definitive a instanței de judecată. Este vorba, potrivit acestuia, despre diferența dintre salariul pe care ar fi trebuit să-l încaseze, același pe care l-au încasat toți managerii SAJ din țară, și cel pe care el l-a încasat efectiv, în perioada menționată în sentință.

Mai exact, ar fi vorba, spune acesta, de aproximativ 10.000 de lei/lunar.

Întrebat de ce nu a avut același salariu ca ceilalți șefi ai SAJ, Cristian Popescu a recunoscut că el nu îndeplinea criteriile de vechime pentru ocuparea funcției, însă instanța i-a dat câștig de cauză pentru că el a prestat efectiv munca de manager al SAJ Teleorman.

Pe românește, din moment ce Cristian Popescu ocupa o funcție pe care n-ar trebui să o ocupe, și salariul a fost unul diferit față de cel pe care ar trebui să-l primească în mod normal un manager SAJ. Iar lucrurile au fost lăsate așa cu bună știință de către fostul manager, spun surse din interiorul SAJ Teleorman, pentru că în mod normal, odată cu trecerea SAJ din subordinea DSP în subordinea Ministerului Sănătății, Cristian Popescu ar fi trebuit să fie schimbat din funcție, lucru care evident nu ar fi fost pe placul acestuia.

Acum, instanța de judecată a considerat însă că a fost vorba despre un exemplu concret de discriminare, prin urmare sentința a fost una de natură să remedieze situația. În favoarea fostului manager al SAJ, Cristian Popescu. Iar acum Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman este bun de plată.

topul săptămânii