luni, aprilie 15, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

„Sfintirea bicicletelor”, o traditie neintrerupta de 6 ani in Teleorman

Ciclistii din Teleorman au primit binecuvantarea pentru al saselea an consecutiv.

Totul s-a petrecut la Manastirea Cosoteni, unul dintre cele mai vechi lacase de culturi din judet, avand sute de ani, lasat de izbeliste si abandonat zeci de ani, apoi reactivat si transformat intr-un mic colt de rai.

Intrucat grupul de facebook al ciclistilor din Teleorman a fost infiintat cam in aceeasi perioada in care cladirea abandonata a Manastirii, acum monument istoric, era repusa in valoare, s-a creat o adevarata traditie ca la inceputul fiecarui sezon de pedalat, anual, ca ciclistii sa primeasca binecuvantarea slujitorilor Domnului de aici, iar bicicletele sa fie sfintite pentru sezonul care avea sa inceapa.

Traditia , care de-a lungul anilor a strans zeci de biciclisti, a ajuns in 2021 la a VI-a editie, fiind marcata de un traseu-pelerinaj din Alexandria si pana la Manastirea din Valea Cosotenilor aflata la 4 km de Rosiorii de Vede.

„Pot spune ca impreuna am crescut aici, alaturi de dvs, eu am venit aici cu putin timp inaintea dvs, am gratinat si aceasta traditie a noastra cu binecuvantarea dvs la fiecare inceput de an.

Anul trecut si anul acesta am fost si suntem intr-o perioada mai putin placuta, insa Dumnezeu nu ne lasa si ne asculta rugaciunile, trebuie sa fim tari. Cu Dumnezeu totdeauna inainte ,nimic nu ne poate dobori”, a incheiat slujba de sfintire Părintele Stareț, protos. Ciprian.

„SI noi va multumim pentru ca ne primiti. S-a creat o adevarata legatura, venim cu mare placere in fiecare an. Grupul nostru este exact ca biserica, primim pe oricine, cat timp vine cu placere, noi nu obligam pe nimeni sa vina la un traseu anume, asteptam cu drag la plimbarile noastre” a raspuns Marian, un membru cu vechime al grupului, si, intamplator, si pictor de lacase de cult, specializat in pictura sacra.

La finalul slujbei de binecuvantare, ciclistii au primit diplome de participare, au servit un pranz si au schimbat impresii, discutand despre planurile de trasee din vara acestui an, cand, pe langa celebrele plimbari prin Teleorman, vor relua si excursiile internationale la vecinii bulgari ori prin tara.

topul săptămânii