joi, mai 9, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

“Tabăra Internațională de Pictură în Aer Liber” Nenciulești și-a deschis porțile. Primarul Vița Necea: “Un eveniment unic la nivelul județului”

Într-o organizare de excepție, cu mult superioară anilor trecuți, în comuna Nenciulești s-a dat startul celei de-a VI ediții a “Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber”, eveniment care se desfășoară în perioada 25 mai-1 iunie 2023.

În prezența a sute de localnici, a artiștilor din șapte țări, inclusiv România, și a numeroșilor oaspeți și invitați speciali, primarul Necea Vița a rostit un cuvânt de „bun- venit”, afirmând că “ este un eveniment fericit pentru comunitatea noastră, este un eveniment unic la nivelul județului Teleorman.

Vreau să mulțumec invitaților noștri, oaspeților și dumneavoastră, care astăzi sunteți prezenți într-un număr mare, dându-ne speranța că susțineți organizarea acestei Tabere. De la an la an, îmi pun întrebarea cum să cinstim acest eveniment, iar răspunsul este simplu, acela de a-l organiza cât mai bine. Vom învăța an de an, vom suplini neajunsurile. Oricum, bucuria mare este că oaspeții noștri din diferite țări, pictori renumiți internațional ajung în Nenciuleștiul nostru, localitate care a depășit granițele țării, fiind un promotor al culturii naționale și internaționale.

Scopul acestei tabere este acela de a smulge un număr cât mai mare de picturi pe care le consider o avuție pentru comunitatea noastră și care vor rămâne în patrimoniul localității. Cu ajutorul domnului Tudor Șerbănescu, care este curatorul acestei Tabere Internaționale, un fiu al Nenciuleștiului și un artist desăvârșit, vom avea în Bulgaria, la Veliko Tărnovo, o expoziție de pictură și sperăm ca, în țara vecină, să se vorbească despre Nenciulești”.

A urmat un impresionant program artistic susținut de tineri talentați, care fac cinste județului, oriunde s-ar afla. Pe scena Căminului Cultural din localitate au jucat și încântat publicul Fluierașii de la Merișani (Dobrotești), Ansamblul Bujorei de la Troianul, Călușarii Câmpia Burnazului din Peretu, Roșiori și Drăcșenei, grupele de pitici și seniori Miniaxios și Voiniceii Zaharia Stancu. Andreea Bălțoiu, Cojocaru Ștefan, Gheorghe Ioan Andrei, Falcă Elena și Marinel Predoi au interpretat melodii populare din zona Teleormanului, aducând sărbătoare în inimile localnicilor, iubitori ai folclorului autentic.

Mai trebuie precizat faptul că organizatorii evenimentului sunt Primăria Nenciulești și Asociația Centro Pro Arte Contemporane Alexandria, în colaborare cu CJCPCT Teleorman și Centrul Cultural din Roșiorii de Vede, iar pe 31 mai, lucrările Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber vor fi expuse la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din municipiul reședință de județ. Artiștii prezenți la eveniment sunt: Petri Hilden(Finlanda), Joseph Noce(Franța), Giulia Iosco (Italia), Ritu Singh(India), Irina Stavila(Moldova), Selda Mant, Mehmet Kanli, Ahmet Avci(Turcia) și Laura Culcea, Laura Ohmt, Rareș Kerekeș și Tudor Șerbănescu(România).

topul săptămânii