vineri, aprilie 19, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Taximetriști„pirat”, amendați de polițiștii de la rutieră

Acţiune de amploare a poliţiştilor de la rutieră. Oamenii legii au verificat ieri, legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim ,„taxi“. Prin această acţiune se încearcă eliminarea pirateriei din rândul taximetriştilor.

Călătoria cu taxiul a devenit o adevărată aventură. „Piraţii” asfaltului există în toată ţara. Aceştia nu au autorizaţie pentru taximetrie şi în unele cazuri nici măcar permis. În dorinţa de a realiza câştiguri materiale, nu se gândesc că pun în pericol viaţa lor precum şi a călătorilor. Locurile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea sunt bine-cunoscute de autorităţi, dar rar sunt deranjaţi şi luaţi la întrebări.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de la rutieră ajutați de cei de la Poliția Locală Alexandria au luat la puricat mai multe „taxiuri” care efectuează curse ilegale între comunele învecinate reședinței județului şi Alexandria.

”S-a organizat o acțiune pe linia prevenirii și descurajării transportului ilegalde persoane din și spre Municipiul Alexandria, pentru verificarea modului privind respectarea măsurilorde prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și verificarea autovehiculelor cu defecțiunitehnice care au fost folosite pe drumurile publice.

La acastă acțiune au participat polițiști locali coordonați de șeful biroului din cadrul Direcției Poliția Locală împreună cu agenți de poliție coordonați de șeful Biroului Poliției Rutiere.

Au fost verificate 27 de autovehicule și au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare de 3.000 lei, astfel: 3 sancțiuni aplicate în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;  la 3 autovehicule au fost reținute certificatele de înmatriculare și ridicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare”, spun reprezentanții Primăriei Alexandria.

Poliţiştii le recomandă teleormănenilor să nu apeleze la astfel de mijloace de transport întrucât îşi riscă viaţa. Multe dintre autovehiculele folosite pentru astfel de curse nu au inspecţia tehnică la zi.

Astfel de razii vor mai avea loc și în zilele următoare.

topul săptămânii