marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Teleorman județ de tranzit pentru heroină și cocaină

Captură uriașă de heroină și cocaină, depistată în Teleorman. Transportul în spatele căruia se afla un albanez a fost interceptat de DIICOT

O „afacere” de 880.000 de euro, pusă la cale de un albanez pe care polițiștii antidrog l-au mai reținut la începutul anului, dar pe care judecătorii l-au eliberat, a fost stricată de oamenii legii, care au capturat drogurile pe raza județului Teleorman, înainte ca acestea să ajungă pe piața neagră din București.

Drogurile de mare risc, mai exact cocaină și heroină, provenite cel mai probabil din Albania au fost descoperite în Teleorman, într-o mașină condusă de o femeie din Muntenegru, în urma unei operațiuni a oamenilor legii. Pachetele în care se aflau peste patru kilograme de cocaină și aproape 10 de heroină erau ascunse în bordul mașinii.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, pe 29 octombrie, reținerea a trei inculpați (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în intervalul mai 2021 – octombrie 2023, inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare) au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, pe 27 octombrie, a pătruns în România inculpata de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului.

Astfel, pe 28 octombrie, inculpații au fost prinși în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantitățile de peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române.

topul săptămânii