marți, martie 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Ți se rupe sufletul: și-a abandonat cățelul, iar acesta a alergat sute de metri după mașină până ce nu a mai putut

Fenomenul abandonului de animale a devenit deja o obișnuință în Teleorman, foarte mulți cojudeteni de-ai noștri crezând că aruncatul puilor de căței și pisica resprezintă o metodă contraceptivă.

O zona care devenise un epicentru al sufletelelor abandonate, multe sfârșind moarte de foame sau călcate de mașini este comună Drăgăneșți de Vede, lângă Roșiori. Aici, foarte multe persoane din municipiul Roșiori sau din satele învecinate veneau și aruncau animale, mai ales fiindcă nimeni nu lua măsuri.

De când scaunul de primar a fost ocupat de Stanciu Marius, lucrurile au luat o turnură cu totul neașteptată. Acesta a montat un sistem performant de supraveghere video, și a depistat mai mulți cetățeni care abandonau animale.

Privind unele dintre imagini, ți se rupe sufletul: un cățeluș a alergat disperat sute de metri după mașina care l-a aruncat pe șosea.

Primarul nu a stat nepăsător la aceste fapte comise de oameni parcă fără suflet, și a dat pe mâna poliției toți acești indivizi care nu se gândesc la ființele pe care le aruncă, sortite pieirii.

Un tânăr din comună chiar a adoptat și hrănit unul dintre cățeluși, însă acesta a fugit disperat să își caute stăpânul care, de fapt, l-a lăsat să moară.

La sesizările primarului, a intervenit poliția animalelor, care a salvat viața bietelor ființe și a amendat drastic pe cei care nu se gândesc când comit astfel de fapte, un bărbat din Vârtoape a luat 10 milioane lei vechi amendă, iar altul din Roșiorii de Vede 1000 de euro (50 milioane rol).

Ultimul caz este în cercetare, după ce deunăzi un alt om a condus km întregi pentru a se descotorosi de animăluțul care i-a fost credincios ani la rândul: l-a aruncat din mașină ca pe o măsea stricată, și a demarat în trombă. Sute de metri a alergat cățelul după mașina stăpânului său, până ce, sleit de puteri, nu a mai avut forță să se miște, și a căzut. Un tânăr l-a luat și i-a dat să mănânce, însă, de dorul casei, acesta a plecat. 

Imaginile au ajuns la poliție care urmează să aplice o amendă exemplară și acestui individ.

Stanciu Marius, primarul care a montat sistemul de supraveghere video, spune că de când a luat aceste măsuri, comuna a devenit mult mai curată, și cazurile de persoane care abandonează animale a scăzut, însă nu se va opri aici, punând gând rău atât celor care atentează la siguranță cetățenilor și a mediului, aruncând gunoaie la voia întâmplării, dar și celor care abandonează animale.

La Paris a fost proclamată Declarația Universală a dreptului animalelor, care specifică faptul că Abandonul unui animal este un act de cruzime și degradant, acest lucru fiind transpus în legislația românească, în legea 205/2004, care spune clar că este un abuz și rău tratament f) abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului;

Amenzile pentru aceste fapte ajung și la 12000 ron.

🍀Fizioterapie🍀 💥 Tecar Winback 💥 Drenaj Limfatic 💥 Ultrasunete 💥 Shockwave 💥 Electroterapie / Pentru mai multe detalii : ☎️0790399991

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii