6,159FaniÎmi place
0.6 C
Alexandria
6,159FaniÎmi place

ULTIMA ORĂ | Au fost publicate propunerile de relaxare ce vor fi aplicate după 15 mai

De interes

VIDEO.Teleormănean santajat cu imagini compromiţătoare

UPDATE: Potrivit unor surse, bărbatul din Teleorman este un preot din Videle, iar suspecții aveau înregistrări cu acesta în...

Avertizare de ultimă oră de la meteorologi. Ninsori, vânt puternic și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru sudul tării. Meteorologii anunță că în intervalul 09 ianuarie,...

ULTIMA ORĂ! Agresorul femeii înjunghiata în Alexandria a fost reținut

Bărbatul care ieri și-a înjunghiat partenera a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările au continuat astăzi, după ce...

Un set de măsuri de relaxare, ce vor fi aplicate după data de 15 mai, odată cu ieșirea din starea de urgență și intrarea în cea de aleră, a fost publicat, sâmbătă, pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Setul de măsuri include reguli privind activitatea saloanelor de îngrijire personală, din cabinetele stomatologice, din unităţile sanitare non-COVID, precum și măsuri pentru protecţia elevilor din clasele terminale (a 8-a, a 12- a şi a 13-a), care vor susține examenele naționale, dar și privind transportul în comun sau recomandări privind activitatea în lăcaşurile de cult, în birouri şi în unităţi de cazare.

Spre exemplu, după data de 15 mai, accesul în mijloacele de transport va fi unul controlat, accesul în mijlocul de transport va fi condiționat de purtarea obligatorie a unei măști medicale sau non-medicale, care să acopere gura și nasul; numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu respectarea distanței de minim un metru între călători; iar la îmbarcare/debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respecta o distanta de minim un metru unul de celălalt.

Pe de altă parte, accesul în lăcașurile de cult va fi permis limitat, după 15 mai, cu respectarea unei suprafețe de 8mp pentru o persoană, iar enoriașii și preoții trebuie să poarte măști de protecție, potrivit propunerilor puse în dezbatere publică de Institutul Național de Sănătate Publică. De asemenea, se va evita sărutarea icoanelor, împărtășirea va fi făcută cu lingurițe de unică folosință, iar binecuvântarea se va da de la o distanță de cel puțin un metru.

De asemenea, după data de 15 mai, hotelurile vor fi deschise, însă nu pentru turiști, se arată în documentul publicat de INSP.

Concret, potrivit propunerii, în perioada următoare hotelurile pot oferi aceste servicii de cazare, însa nu în scop turistic, ci pentru motive precum deplasări în interes profesional, mentenanță, etc.

“Institutul National de Sănătate Publică a postat în transparenţă decizională propunerea privind  setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Documentul integral poate fi consultat aici

Alexandria
cer acoperit de nori
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
50 %
1.3kmh
92 %
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
4 °
joi
5 °
vin
7 °

Incendiu cu victimă la Islaz

În această seară, la ora 17.53, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la...

Covid 19

Romania
693,644
Cazuri confirmate
Updated on January 18, 2021 9:59 am
54,009
Cazuri active
Updated on January 18, 2021 9:59 am
17,221
Decese
Updated on January 18, 2021 9:59 am

Alte articole