miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

ULTIMA ORA. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în Teleorman

Primul dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în Teleorman, deschis pe numele unor cadre medicale ale Spitalului Județean.

Primul dosar penal întocmit de oamenii legii din județ pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost deschis, seara trecută,pe numele unor cadre medicale ale Spitalului Județean de Urgență.

Informația este furnizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, prin intermediul unui comunicat de presă.

“La data de 29.03.2020, organele de poliție din cadrul IPJ Teleorman- SIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art 297, alin 1, Cod Penal, și zădărnicia combaterii bolilor, faptă prevăzută de art 352 Cod Penal, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

În actul de sesizare s-a reținut că, în perioada 28-29.03.2020, cu ocazia acordării îngrijirilor medicale unei paciente din comuna Țigănești, județul Teleorman, confirmată ca fiind infectată cu Coronavirus, funcționarii publici din cadrul Spitalului Județean Alexandria nu au luat toate măsurile legale pentru a împiedica răspândirea acestui virus, fiind pudă în pericol sănătatea altor persoane – pacienți și cadre medicale.

Cercetările penale sunt într-o fază incipientă, urmând să fie clarificate mai multe aspecte, iar, în consecință, opinia publică să fie informată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria atrage atenția asupra necesității respectării măsurilor impuse de către autorități”, transmit reprezentații Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

topul săptămânii