1.1 C
Alexandria
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Un deputat român cere măsuri de urgentă pentru ajutorul familiilor şi persoanelor care se află în dificultate

Deputatul PMP, Doru Coliu, președinte al organizației PMP Teleorman a transmis, astăzi, o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban, în care îi cere să ia măsuri pentru ajutorul familiilor afectate de criza declanșată de epidemia de coronavirus. Aceștia urmând să beneficieze de bonuri sau vouchere pentru achiziționarea de alimente.

Doru Coliu a mai solicitat controale şi legislaţie înăsprite pentru limitarea creșterii prețurilor la alimente, medicamente și materiale de protecție contra Covid-19.

Vă prezentăm textul scrisorii deschise:
“Scrisoare deschisă adresată Prim-ministrului, Ludovic Orban!
Subiect:

1. Ajutor de urgentă pentru familiile şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate!

2. Ordonați ANAF-ului să țină sub control specula și creșterea de prețuri nejustificate la produsele alimentare, farmaceutice și materialelor necesare stopării Covid-19!

Domnule prim-ministru Ludovic Orban vă solicit să intervenitți cu fermitate pentru acordarea de ajutor familiilor și persoanelor care se află în situaţii de necesitate din cauza crizei produsă de epidemia de Coronavirus, precum și pentru limitarea speculei comercianților.

Vă cer să adoptați măsurile necesare pentru limitarea situațiilor de criză și pentru salvarea populației prin acordarea de ajutoare de urgenţă în bază solicitării unui membru de familie sau a persoanei singure, urmând ca situația de necesitate să fi demonstrată prin declarația de venit, prin dovada încetării contractului de muncă în ultimile 30 de zile, fie printr-o declarație pe propria răspundere din care să rezulte ca persoana în cauza nu lucrează.

Măsura sa fie aplicată cu prioritate celor care nu primesc alte forme de sprijin financiar din partea statului.

Foarte multe persoane, mai ales în mediul rural dar și în orașe, au lucrat ca zilieri sau la negru. Aceste persoane nu se încadrează la șomajul tehnic. Cu aceste persoane ce facem? Vor muri de foame sau vor ieși pe stradă în căutarea hranei! Nu vrem anarhie!

Ajutorul să fie acordat sub forma unor bonuri/vouchere pentru achiziționarea de alimente.

Sarcina controlului și distribuirii sa fie atribuită primăriilor care vor putea să emită vouchere sau să ofere bonuri de masă care pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare sau sanitare.

Dacă cetățenii nu vor fi sprijiniți ne vom trezi în mijlocul unei revolte populare, ceea ce e inadmisibil și de evitat.

De asemenea, solicit să se intervină în vederea limitării creșterii prețurilor la alimente, medicamente și materiale de protecție contra Covid-19, pentru a nu permite specula cu aceste produse.

Controalele și legislația în privința comercianților să fie înăsprite. ANAF să desfășoare controale în zonele urbane, dar mai ales rurale, acolo unde oamenii din lipsa alternativelor se văd obligați să achiziționeze produsele la suprapreț.

Totodata, consider că cei care urmăresc să profite de o situație critică trebuie să răspundă penal!”

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE