6,159FaniÎmi place
0.6 C
Alexandria
6,159FaniÎmi place

Un deputat român cere măsuri de urgentă pentru ajutorul familiilor şi persoanelor care se află în dificultate

De interes

VIDEO.Teleormănean santajat cu imagini compromiţătoare

UPDATE: Potrivit unor surse, bărbatul din Teleorman este un preot din Videle, iar suspecții aveau înregistrări cu acesta în...

Avertizare de ultimă oră de la meteorologi. Ninsori, vânt puternic și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru sudul tării. Meteorologii anunță că în intervalul 09 ianuarie,...

ULTIMA ORĂ! Agresorul femeii înjunghiata în Alexandria a fost reținut

Bărbatul care ieri și-a înjunghiat partenera a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările au continuat astăzi, după ce...

Deputatul PMP, Doru Coliu, președinte al organizației PMP Teleorman a transmis, astăzi, o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban, în care îi cere să ia măsuri pentru ajutorul familiilor afectate de criza declanșată de epidemia de coronavirus. Aceștia urmând să beneficieze de bonuri sau vouchere pentru achiziționarea de alimente.

Doru Coliu a mai solicitat controale şi legislaţie înăsprite pentru limitarea creșterii prețurilor la alimente, medicamente și materiale de protecție contra Covid-19.

Vă prezentăm textul scrisorii deschise:
“Scrisoare deschisă adresată Prim-ministrului, Ludovic Orban!
Subiect:

1. Ajutor de urgentă pentru familiile şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate!

2. Ordonați ANAF-ului să țină sub control specula și creșterea de prețuri nejustificate la produsele alimentare, farmaceutice și materialelor necesare stopării Covid-19!

Domnule prim-ministru Ludovic Orban vă solicit să intervenitți cu fermitate pentru acordarea de ajutor familiilor și persoanelor care se află în situaţii de necesitate din cauza crizei produsă de epidemia de Coronavirus, precum și pentru limitarea speculei comercianților.

Vă cer să adoptați măsurile necesare pentru limitarea situațiilor de criză și pentru salvarea populației prin acordarea de ajutoare de urgenţă în bază solicitării unui membru de familie sau a persoanei singure, urmând ca situația de necesitate să fi demonstrată prin declarația de venit, prin dovada încetării contractului de muncă în ultimile 30 de zile, fie printr-o declarație pe propria răspundere din care să rezulte ca persoana în cauza nu lucrează.

Măsura sa fie aplicată cu prioritate celor care nu primesc alte forme de sprijin financiar din partea statului.

Foarte multe persoane, mai ales în mediul rural dar și în orașe, au lucrat ca zilieri sau la negru. Aceste persoane nu se încadrează la șomajul tehnic. Cu aceste persoane ce facem? Vor muri de foame sau vor ieși pe stradă în căutarea hranei! Nu vrem anarhie!

Ajutorul să fie acordat sub forma unor bonuri/vouchere pentru achiziționarea de alimente.

Sarcina controlului și distribuirii sa fie atribuită primăriilor care vor putea să emită vouchere sau să ofere bonuri de masă care pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare sau sanitare.

Dacă cetățenii nu vor fi sprijiniți ne vom trezi în mijlocul unei revolte populare, ceea ce e inadmisibil și de evitat.

De asemenea, solicit să se intervină în vederea limitării creșterii prețurilor la alimente, medicamente și materiale de protecție contra Covid-19, pentru a nu permite specula cu aceste produse.

Controalele și legislația în privința comercianților să fie înăsprite. ANAF să desfășoare controale în zonele urbane, dar mai ales rurale, acolo unde oamenii din lipsa alternativelor se văd obligați să achiziționeze produsele la suprapreț.

Totodata, consider că cei care urmăresc să profite de o situație critică trebuie să răspundă penal!”

Alexandria
cer acoperit de nori
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
50 %
1.3kmh
92 %
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
4 °
joi
5 °
vin
7 °

Incendiu cu victimă la Islaz

În această seară, la ora 17.53, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la...

Covid 19

Romania
693,644
Cazuri confirmate
Updated on January 18, 2021 9:59 am
54,009
Cazuri active
Updated on January 18, 2021 9:59 am
17,221
Decese
Updated on January 18, 2021 9:59 am

Alte articole