miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Un medic pediatru, trei asistente și patru angajați de la Ambulanță au intrat în izolare

Un medic pediatru și trei asistente de la Spitalul Județean și patru angajați ai Serviciului de Ambulanță au intrat în izolare, după ce, cu o seară în urmă, au intrat în contact direct cu o femeie din Teleormanu și copilul acesteia, de numai o lună, care au ieșit pozitivi la testul rapid privind infecția cu noul coronavirus, potrivit unor surse.

De la Spitalul Județean, unde au ajuns cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță, femeia și bebelușul au fost transferați la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde copilul a primit îngrjiri medicale pentru problema care l-a și adus, de altfel, la unitatea medicală din Alexandria.

Aceleași surse susțin că femeia nu a spus nici echipajelor de pe Ambulanță, dar nici cadrelor medicale de la Spitalul Județean că soțul său lucrează la Spitalul Universitar din capitală, unitate sanitară în care zeci de pacienți și cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2.

De-abia când au ajuns la București, femeia ar fi recunoscut, în cele din urmă, că soțul său este agent de pază la Spitalul Universitar.

Se pare că, în drum spre București, femeia a purtat mască, iar bebelușul a stat în incubator. Ancheta epidemiologică este, în acest caz, în desfășurare.

topul săptămânii