joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO Atac în stil mafiot, în comuna Buzescu.

Un bărbat din localitate, fost campion la judo, a incendiat o proprietate şi un autoturism. Flăcările au distrus o bună parte din casă, iar din maşină a rămas doar caroseria.

La mijloc, pare a fi o răzbunare.

Totul a pornit, spun oamenii din zonă, de la “un la un lănţişor de aur“. În urmă cu ceva vreme, proprietarul casei şi fostul luptător s-ar fi luat la bătaie, iar în altercaţie, acesta din urmă şi-ar fi rupt lănţişorul.

A cerut 35 de milioane de lei vechi pentru a uita incidentul. În caz contrar, îi dă foc la casă şi la maşină. De la vorbe până la fapte nu a mai fost decât un pas.

Proprietarul locuinţei, plecat în Spania, declară că a mai avut câteva discuţii cu piromanul, spunându-i să se potolească, că vor rezolva totul când va veni în ţară.

În cusul zilei de miercuri, Toma M. a fost reţinut de poliţiştii secţiei Nanov.

Însă, în ciuda probelor existente la dosar şi a recunoşterii faptei, procurorii au considerat că nu reprezintă un pericol social şi nu vor cere judecătorilor arestarea preventivă.

Control judiciar pentru 60 de zile este măsura dispusă de procuror. Cu alte cuvinte, a fost lăsat în libertate şi poate oricând să recidiveze.

Grav este faptul că fostul sportiv nu se potoleşte, şi ameninţă că va da foc şi la a doua casă, dacă plângerea de la poliţie nu va fi retrasă.

La o primă constatare, proprietarul locuinţei afirmă că pagubele sunt destul de mari, în jur de 50.000 de euro. Însă, o evaluare corectă urmează a fi făcută de instituţiile abilitate.

topul săptămânii