marți, februarie 20, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

VIDEO. Pompier din Alexandria a încălcat legea, trecând printre barierele lăsate, doar să se uite la un foc cum arde

- Advertisement -

Vineri seară, un incendiu provocat la o clădire din curtea universității Valahia a pus pompierii într-o postura inedită: aceștia au prins lăsarea barierelor din haltă Peco, deși șansele erau minime având în vedere traficul pe calea ferată din Alexandria.

Conform legislației în vigoare, autospecialele au dreptul doar să depășească coloana și să aștepte ridicarea barierelor.

Cu toate că trenul abia se urnea de la singură gara aflată la aproximativ un km, angajații CFR nu au anunțat mecanicul trenului să aștepte și nici n-au ridicat barierele, astfel încât autospecială de pompieri a stat peste 5 minute așteptând un tren care abia se urnea, cu viteza melcului, în timp ce la câteva zeci de metri incendiul se extindea.

Cu toate acestea, un turism al ISU care însoțea autospeciala de stingere a trecut printre bariere, din el coborând un sigur pompier care nu avea decât să-și pună mâinile în sold și să se uite la flăcări

Legislația ne spune că Conducătorii autovehiculelor aparţînând pompierilor pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Ne întrebăm așadar cum ar putea fi evitat cazul acestei situații  complet ilare care s-a întâmplat în Alexandria, fiind surprinsă într-o transmisiune în direct pe pagină de facebook

topul săptămânii