joi, mai 2, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Weekend cu ploi, vânt şi viscol, pentru județul Teleorman

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare tip Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă din această după-amiază, de la ora 18:00, până duminică, la aceeași oră. Conform meteorologilor, în județul Teleorman, vor fi precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și se vor acumula cantități de apă însemnate de 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, de peste 40-50 l/mp. Vor fi ploi, dar treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica și vor fi rafale în general de 60-75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

COD GALBEN:Interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00

„Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

topul săptămânii