joi, aprilie 25, 2024

ultima orฤƒ

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAศ˜I SUBIECT

๐—š๐—ถ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฎ๐—ฟ๐˜‚๐—น ๐—ถ๐—น๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—น ๐—ฎ๐—น ๐—ฃ๐—ผ๐—น๐—ถ๐˜ฬฆ๐—ถ๐—ฒ๐—ถ ๐—Ÿ๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ฒ

Poliศ›ia Localฤƒ NU poate utiliza girofarul pe drumurile publice โ€“ este ilegal. Niciodatฤƒ nu a fost altfel.

๐——๐—ฒ ๐—ฐ๐—ฒ? Simplu, pentru cฤƒ utilizarea lui de cฤƒtre Poliศ›ia Localฤƒ, NU este prevฤƒzutฤƒ รฎn Codul Rutier. รŽn ultimii 13 ani, puteau veni cu cel puศ›in o iniศ›iativฤƒ legislativฤƒ pentru a pune รฎn legalitate mฤƒcar o parte din detaliile activitฤƒศ›ii Poliศ›iei Locale.

๐—–๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ ๐—ณ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎฬ† ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ฐ๐—ฟ๐˜‚?

รŽn primul rรขnd, ศ™efii poliศ›iilor locale, cei care au fost ศ™i sunt la curent cu situaศ›ia aceasta.

ศ˜i sฤƒ nu credem cฤƒ nu au putut sฤƒ o facฤƒ.

Poliศ›ia Localฤƒ este รฎmpรขnzitฤƒ pรขnฤƒ la vรขrf cu pensionari din MAI. Foarte mulศ›i dintre ei, รฎn structurile de conducere.

Ar fi fost nevoie de un minim gest de iniศ›iativฤƒ, dacฤƒ tot cumuleazฤƒ pensia cu salariul.

Vorbim exact de acei speciali care primesc pensii calculate altfel decรขt pentru romรขnii de rรขnd, de cei care se pensioneazฤƒ uneori cu zeci de ani รฎnaintea lor ศ™i sunt reangajaศ›i de partid pe salarii consistente.

รŽn plus faศ›ฤƒ de toate acestea, aceศ™ti Speciali din Poliศ›iile Locale au la dispoziศ›ie ศ™i organigrame supraรฎncฤƒrcate cu consilieri juridici ศ™i tot felul de angajaศ›i pe funcศ›ii ba pe la achiziศ›ii, ba pe la resurse umane โ€“ prin toate birourile dar mai puศ›in la patrulare.

Dar pana la urmฤƒโ€ฆ ๐——๐—ฒ ๐—ฐ๐—ฒ, ๐—š๐—ถ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฎ๐—ฟ๐˜‚๐—น?

Girofarul de pe maศ™ina de poliศ›ie localฤƒ รฎnseamnฤƒ prioritate, prezenศ›ฤƒ ศ™i, uneori, face diferenศ›a dintre viaศ›ฤƒ ศ™i moarte.

Girofarul semnalizeazฤƒ, avertizeazฤƒ ศ™i cรขศ™tigฤƒ timp pentru intervenศ›ie. Pentru siguranศ›a cetฤƒศ›eanului. Timp cรขศ™tigat ศ™i pentru poliศ›istul care intervine ศ™i pentru cetฤƒศ›eanul care aศ™teaptฤƒ.

Cu toate astea, chiar dacฤƒ รฎn Romรขnia aproape nu existฤƒ maศ™inฤƒ de poliศ›ie localฤƒ fฤƒrฤƒ girofar, ศ™i รฎn prezent, este utilizat รฎn afara legii.

Repet, Codul Rutier nu prevede nimic despre girofarul de pe maศ™inile de poliศ›ie localฤƒ.

๐—–๐—ฒ ๐—ณ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐—บ? Aplicฤƒm legea ศ™i le facem dosar penal poliศ›iศ™tilor locali? Scoatem girofarurile de pe maศ™inile de poliศ›ie localฤƒ? Sau actualizฤƒm legea?

O actualizฤƒm, pentru ca poliศ›iศ™tii locali sฤƒ poatฤƒ folosi girofarul, legal, ศ™i nu doar รฎn curtea instituศ›iei lor.

Utilizarea lui trebuie sa fie legalฤƒ pe drumurile publice, acolo unde cetฤƒศ›enii au nevoie de protecศ›ie, siguranศ›ฤƒ ศ™i de intervenศ›ii rapide.

รŽn concluzie, putem spune ca Girofarul de pe maศ™inile de poliศ›ie localฤƒ e un simbol al indolenศ›ei ศ™i nepฤƒsฤƒrii ศ™efilor Poliศ›iei Locale.

Ei aveau ศ™i cรขnd ศ™i cu cine sฤƒ facฤƒ un proiect de lege.

N-au fฤƒcut-o. Nu le-a pฤƒsat nici acum zece ani ศ™i nu le pasฤƒ nici acum.

Am fฤƒcut noi aceastฤƒ reglementare ศ™i am depus proiectul รฎmpreunฤƒ cu Teodor Lazฤƒr, Deputat USR.

Am fฤƒcut-o pentru cฤƒ ne pasฤƒ de cetฤƒศ›ean ศ™i de timpul esenศ›ial รฎn care trebuie acศ›ionat pentru apฤƒrarea lui.

Am fฤƒcut-o ศ™i pentru agentul angajat รฎn cadrul Poliศ›iei Locale, care lucreazฤƒ pe un salariu de mizerie ศ™i nu ศ™tie cum sฤƒ mai evite presiunile ศ™efilor – pensionarii pe care partidul i-a pus la conducere. Pensionarii speciali angajaศ›i din nou la stat…..ศ˜erifii primarilor din Romรขnia.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaศ›i

Vicepreศ™edinte al Comisiei de Apฤƒrare, Ordine Publicฤƒ ศ™i Siguranศ›ฤƒ Naศ›ionalฤƒ

topul sฤƒptฤƒmรขnii