joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Acuzaţi de tentativă de omor, trei bărbaţi din Mavrodin au scăpat de arestul preventiv

Decizie cel puţin controversată, în cazul a trei bărbaţi din comuna Mavrodin, acuzaţi de tentativă de omor.

După aproape doi ani de arest preventiv, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în cazul lui Mone Ginel Ionuţ.

Magistraţii au mai hotărât ca fratele acestuia, Mone Marian, şi Bivolaru Alexandru Daniel să fie puşi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 24 august anul curent.

Totodată, cei trei inculpaţi au obligaţia să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice cu persoana vătămată, cu membrii de familie ai acesteia sau cu martorii.

“Dispune punerea de îndată în libertate din starea de arest preventiv a inculpaţilor Mone Ginel Ionuţ, Mone Marian şi Bivolaru Alexandru Daniel, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză”, se mai arată în soluţia instanţei.

Paradoxal este faptul că, în urmă cu o lună de zile, aceeaşi instanţă de judecată a respins contestaţia formulată de cei trei inculpaţi.

A 13-a, în decursul ultimilor doi ani. Mai mult, în data de 10 august, Tribunalul Teleorman a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii: Mone Ginel-Ionuţ, zis ,,Crăcănel”, Mone Marian, zis ,,Blondu” şi Bivolaru Alexandru-Daniel, zis ,,Belea” şi a respins, ca nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.


Unul dintre agresori, Mone Ginel, a mai fost condamnat la 15 ani de închisoare, tot pentru tentativă de omor. A fost eliberat condiţionat, după 9 ani de carceră.

Reamintim faptul că, în urmă cu doi ani, aceştia l-au lovit în cap cu o halbă de bere pe un consătean, până l-au lăsat aproape fără suflare. Victima a stat în comă mai bine de o lună de zile, fiind operat de câteva ori. Din păcate, din cauza loviturilor primite, bărbatul şi-a pierdut vederea.

topul săptămânii