marți, februarie 20, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

FESTIVALUL ABIFF AJUNGE ÎN TELEORMAN: DOUĂ PROIECȚII DE FILM, GĂZDUITE DE LIBRĂRIA DIN ALEXANDRIA

- Advertisement -

Festivalul Internațional de Film de Animație ajunge și în județul Teleorman. Astfel, două proiecții de film din cadrul proiectului cultural ABIFF se vor desfășura la Librăria din Alexandria în cursul primelor două weekend-uri din luna septembrie.

Proiectul cultural ABIFF este complex, îmbinând pe parcursul a 12 luni mai multe activităţi care se împletesc în cununa proiectului – Festivalul Internaţional de Film de Animaţie. În cadrul proiectului se vor desfăşura activități diverse, menite să stimuleze implicarea și creativitatea publicului, precum ateliere pentru liceeni, master-class-uri pentru studenții facultăților de profil, concursuri adresate tinerilor.

Citește și: Festivalul Internațional de Film de Animație, instrument de exprimare a diversității culturale europene

Festivalul, care a început la București este acum multiplicat în mai multe județe din România. 400 de scurt-metraje de animație, majoritatea europene, vor fi oferite publicului, astfel încât acesta să aibă contact cu lumea inedită a filmului de animație și cu diversitatea culturală a Europei, în genere.

Librăria din Alexandria, un loc foarte popular la nivel național, fiind prima librărie deschisă în reședința județului Teleorman care se subscrie criteriilor de calitate ale unei librării, a devenit un loc aparte care găzduiește numeroase evenimente culturale, dar și sociale, prin prisma obiectivelor declarate de Asociația „Mihai Murar”.

Tocmai de aceea, Librăria din Alexandria a fost selectată de organizatorii festivalului pentru a găzdui cele două proiecții de film de animație care vor fi oferite publicului din Alexandria. Liceeni, tineri și adulți, care doresc să aibă parte de o experiență culturală inedită într-un județ în care cultura este încă pusă la colț sunt așteptați în primele două zile de sâmbătă ale lunii septembrie la festival.

Pe data de 4 septembrie și 11 septembrie, la Librăria din Alexandria se va putea participa liber la proiecții de film de animație, în cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație, sub tutela ABIFF.

Evenimentul se va desfășura pe terasa librăriei, în aer liber, cu respectarea normelor de precauție impuse de pandemie.

topul săptămânii