miercuri, mai 8, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

SGA Teleorman a pus lupul paznic la oi

Un angajat al Apelor Române, care ar trebui, cel puțin teoretic, să se asigure că pe bălțile din zona insulei Belina nu se pescuiește, este fix cel care încalcă regula și aruncă plasele de pescuit.

Cu ceva timp în urmă, pe adresa redacției am primit mai multe fotografii cu unul dintre angajații SGA Teleorman care pescuia în timp ce ar trebui să se asigure că nu se întâmplă fix acest lucru.Că bărbatul din poze este angajat al SGA Teleorman ne-a confirmat chiar directorul instituției, ing. Dănuț Teodorescu, care spune însă că nu știe dacă omul are voie sau nu să pescuiască.

Potrivit unor surse, în zonă pescuitul este strict interzis, pentru că bălțile sunt în litigiu, după ce Insula Belina și Brațul Pavel au revenit în proprietatea Apelor Române, iar operatorii privați care investiseră pentru amenajarea bălților în zonă au acționat în instanță instituția statului.

Prin urmare, cât timp durează litigiul dintre instituția statului și privații care au investit în zonă, pescuitul rămâne interzis.

topul săptămânii