marți, noiembrie 28, 2023

PODCAST

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Adrian Gâdea, despre taxa de solidaritate extinsă: „O extindere a taxei de solidaritate introdusă la nivel european în domeniul energiei”

Modelul de taxare pe care îl propun social-democrații pentru marile companii reprezintă, practic, o extindere a taxei de solidaritate introdusă la nivel european în domeniul energiei, anunță președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

Potrivit liderului PSD Teleorman, PSD propune ca acest model să fie extins la toate companiile mari, “care au înregistrat profituri excepționale și care trebuie să plătească taxe în România, măcar la fel cum plătesc firmele românești, adică cel puțin 1% din cifra lor de afaceri”.

“Modelul de taxare propus de PSD pentru marile companii reprezintă practic o extindere a taxei de solidaritate introdusă la nivel european în domeniul energiei.

PSD propune ca acest model să fie extins la toate companiile mari, care au înregistrat profituri excepționale și care trebuie să plătească taxe în România, măcar la fel cum plătesc firmele românești, adică cel puțin 1% din cifra lor de afaceri.

Supraprofiturile obținute prin specularea actualei situații de criză trebuie suprataxate și astfel o parte din ele să se reîntoarcă către societate, așa cum este echitabil.

Sunt multinaționale care prin așa-zisele optimizări fiscale ajung să plătească un impozit sub echivalentul a 1% din cifra lor de afaceri, în timp ce companiile românești plătesc de 3-5 ori mai mult.

PSD apreciază că prin taxa de solidaritate extinsă, orice mare companie trebuie să plătească impozite în echivalentul a 1% din cifra sa de afaceri. De mute ori, aceste companii își exportă profiturile prin diverse inginerii financiare, iar impozitul declarat e atât de mic, încât impozitul de 16% din această sumă nu reprezintă nici măcar 1% din cifra de afaceri, cum plătesc toate IMM-urile din România.

Sunt firme românești cu același profil de afaceri unde impozitul de 16% pe profitul declarat reprezintă peste 3% din cifra de afaceri”, explică președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

topul săptămânii