4.9 C
Alexandria
luni, decembrie 5, 2022

Adrian Gâdea: “Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 este absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu venituri mici”

PSD susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime cu cel puțin 10%, într-o singură tranșă, de la 1 ianuarie 2023, iar scenariul creșterii în două tranșe, apărut în spațiul public, este exlcus, anunță președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

Potrivit social-democratului, decizia majorării pensiilor de la 1 ianuarie 2023 “nu este doar posibilă, ci și absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu venituri mici”.

“Ministrul PSD al Muncii elimină orice echivoc! Pensionarii să fie liniștiți, pensia va crește de la 1 Ianuarie, cu cel puțin 10%.

PSD susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime cu cel puțin 10%, într-o singură tranșă, de la 1 ianuarie 2023. Aceasta este decizia politică. În privința scenariului creșterii în două tranșe, apărut în presă, PSD exclude această variantă.

PSD susține majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 și pentru viitor consideră că e necesar ca măsurile guvernului să se concentreze pe protejarea pensionarilor cu venituri mici. În scurt timp, proiectul de buget va fi prezentat în Coaliție, iar decizia va fi clară pentru oricine.

Propunerea PSD, prezentată la finalul lunii august, ca punctul de pensie și pensia minimă să fie majorate cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 a fost fundamentată pe o analiză economică serioasă, din care reiese în mod clar că o astfel de măsură este sustenabilă pentru anul 2023.

Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 nu este doar posibilă, ci și absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu venituri mici a căror putere de cumpărare a fost serios afectată de inflația globală și de criza energetică ce se manifestă la nivel european”, transmite președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE