7.5 C
Alexandria
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Mascații descind la trei adrese din Teleorman, într-un dosar privind traficul de droguri de mare risc

Poliţiştii şi procurorii DIICOT desfăşoară, miercuri dimineaţă, peste 50 de acţiuni operative în toată ţara, pentru destructurarea unor grupări de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

Sunt puse în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi peste 400 de mandate de aducere, anunță Poliția Română.

Mascații descind și la trei adrese din Teleorman, într-un dosar privind traficul de droguri de mare risc, potrivit unor surse judiciare.

”La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, Poliţia Română şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 50 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave. În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi mai mult de 400 mandate de aducere”, a anunţat Poliţia Română.

Astfel, sunt desfăşurate 34 de acţiuni operative pentru combaterea traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 193 de mandate de percheziţie domiciliară şi 236 de mandate de aducere, precum şi 4 acţiuni operative pentru combaterea criminalităţii informatice, urmând a fi puse în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 24 mandate de aducere.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii fac 13 acţiuni operative pentru combaterea pornografiei infantile, traficului de persoane şi minori, urmând a fi puse în executare 51 mandate de percheziţie domiciliară şi 76 de mandate de aducere, precum şi 3 acţiuni operative pe linia combaterii macrocriminalităţii economico-financiare, urmând a fi puse în executare 67 de mandate de percheziţie domiciliară şi 74 de mandate de aducere.

Potrivit IGPR, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul Poliţiei Române şi D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 şi relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalităţii organizate de a investiga în mod constant activitatea infracţională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul naţional sau având componentă transnaţională, dar şi alte fapte grave, asociate criminalităţii organizate.

”În acest sens, menţionăm că, în primele 9 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.162 de rechizitorii şi au fost încheiate 311 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, fiind trimişi în faţa instanţei 3.219 inculpaţi, dintre care 1.229 în stare de arestare preventivă. Totodată, au fost întocmite 143 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, în care s-a reţinut infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat, alături de alte infracţiuni de competenţa D.I.I.C.O.T., fiind trimişi în judecată 907 inculpaţi, dintre care 431 în stare de arestare preventivă”, a arătat sursa citată.

Percheziţiile de miercuri au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. 

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE