Amenzile aplicate pentru nerespectarea obligației de a completa formularul digital de intrare în România (PLF) nu se vor mai pune în executare, iar cele care au fost achitate vor trebui restituite persoanelor amendate, la cererea expresă a acestora.

Amenzile aplicate pentru necompletarea formularului au fost cuprinse inițial între 2.000-3.000 lei, însă ulterior Guvernul a redus pragul minim al amenzii la 500 lei. Măsura a fost adoptată de Senat, prin votul în plen asupra unui proiect inițiat de PSD, susținut și de senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu.

„I-am convins. UNANIMITATE! Senatorii au votat astăzi pentru anularea amenzilor transmise celor care nu au completat, în pandemie, formularul digital de intrare în țară – PLF! O lege care face dreptate miilor de români amendați abuziv. Este un proiect de lege inițiat de PSD și care, în mod evident, va fi susținut și la Camera Deputaților!

Ordonanța care a reglementat această obligație a fost făcută prost de fostul guvern și a generat un adevărat haos administrativ și un val de amenzi nejustificate, Atât eu, cât și colegii mei, am susținut această inițiativă pentru că acele amenzi erau nejustificate și provocau un haos în sistemul administrativ. Legea va permite, de asemenea, restituirea sumelor de bani plătite ca amendă în urma formulării unei cereri”, a transmis senatorul de Teleorman.

Articolul precedentJaf din banii publici, la un Serviciu subordonat CJ Teleorman
Articolul următorVIDEO Primele imagini din momentul accidentului de vineri seară, în care un motociclist și-a pierdut viața