joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Atenționare METEO! Județul Teleorman, sub COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent

Administrația Națională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE- COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent- valabilă pentru mai multe județe din sudul țării, printre care și Teleorman, începând de miercuri dimineața, ora 3.00, și până joi, 11 martie, ora 06.00.

Potrivit mesajului, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

O altă informare va intra în vigoare astăzi, 9 martie, ora 23.00, și este valabilă până joi, la ora 10.00.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.


Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

topul săptămânii