marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Avertizare METEO! Cod galben de vânt în Teleorman

Județul Teleorman se va afla sub incidența unui Cod galben de vânt, în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10, potrivit unei atenționări emise, cu puțin timp în urmă, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit sursei citate, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută. Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, transmit meteorologii.

De asemenea, pentru intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08, a fost emis și un Cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente, pentru zona de munte.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

topul săptămânii