21.4 C
Alexandria
marți, august 9, 2022

Avertizare METEO! Cod galben de vânt în Teleorman

Județul Teleorman se va afla sub incidența unui Cod galben de vânt, în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10, potrivit unei atenționări emise, cu puțin timp în urmă, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit sursei citate, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută. Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, transmit meteorologii.

De asemenea, pentru intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08, a fost emis și un Cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente, pentru zona de munte.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE