marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

BREAKING-Bătrâna internată la Spitalul Județean, pentru care erau așteptate rezultatele, are coronavirus

A fost confirmat un nou caz de infecție cu coronavirus în Teleorman, după ce rezultatele probelor prelevate de la sora bătrânei infectate cu COVID-19 și transferate, sâmbătă seară, la București, au indicat că și aceasta este infectată cu SARS-COV-2.

După confirmare, femeia din Țigănești va fi transferată, la fel ca și sora sa, la un spital suport COVID pozitiv din București.

În cazul celor două femei, nu este foarte clar încă cine pe cine a îmbolnăvit sau care este sursa inițială infecției, ancheta epidemiologică în acest caz fiind în desfășurare.

De asemenea, autoritățile sunt nevoite să identifice toate persoanele cu care cele două femei au intrat în contact, în ultima perioadă, pentru a descoperi astfel cui ar mai fi putut acestea să transmită virusul. 

 

UPDATE: Angajații Spitalului Județean de Urgență Alexandria care au intrat în contact atât cu femeia confirmată pozitiv COVID-19 la finalul săptămânii trecute, cât și cu sora acesteia, confirmată și ea pozitiv cu puțin timp în urmă, nu au coronavirus, conform rezultatelor primite, astăzi, de autorități.

Potrivit unor surse, au fost prelevate 14 probe de la tot atâția angajați ai Spitalului Județean de Urgență, iar toate cele 14 rezultate sunt negative.

Odată cu rezultatele negative pentru angajații unității medicale, par să se confirme și spusele managerului Spitalului Județean, care suținea, imediat după confirmarea infecției cu COVID-19 pentru prima bătrână, că personalul medical care a intrat în contact cu aceasta a fost echipat corespunzător și că nu a existat pericol de infectare pentru angajații spitalului.

topul săptămânii