joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

ULTIMA ORA! COVID-19, la Drăgănești Vlașca

Un nou caz de infecție cu COVID-19 a fost înregistrat la nivelul județului, după ce o femeie din localitatea Drăgănești Vlașca, angajată a Spitalului Matei Balș, a fost confirmată pozitiv de testul pentru infecția cu coronavirus; test făcut la București, unde femeia își desfășoară activitatea.

Potrivit unor surse, femeia este, în prezent internată la Spitalul Matei Balș din capitală, unde lucrează ca infirmieră. Din primele date, testat a fost și soțul femeii, infirmier și el la aceeași unitate medicală, iar la primul test rezultatul a fost negativ pentru acesta.

Aceleași surse spun că alte șase persoane din Drăgănești, în afară de femeia infectată cu coronavirus și soțul acesteia, sunt angajate la Spitalul Matei Balș. Femeia a rămas internată la spitalul la care lucrează, însă ceilalți șapte, negativi din primele date, vor merge în continuare la serviciu. Ancheta epidemiologică în acest caz este coordonată de Direcția de Sănătate Publică București.

La Drăgănești Vlașca, primarul localității spune că a fost informat de către DSP Teleorman despre cazul pozitiv din localitate, miercuri dimineață, după un telefon pe care el l-a dat reprezentanților instituției sanitare, tocmai pentru că știa deja despre situația infirmierei și a vrut să afle ce anume are de făcut în calitatea sa de edil al comunei.

Astfel, acesta a fost informat despre faptul că sarcina sa este aceea de a avea grijă ca persoanele angajate ale Spitalului Matei Balș să păstreze distanțarea socială, alte date urmând să-i fie comunicate ulterior.

Ciprian Ciuperceanu mai spune și că, la nivelul localității el a luat toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii cazurilor de COVID-19, astfel că a închis piața, în magazine intră cel mult două persoane, iar  străzile au fost dezinfectate (din fonduri proprii).

topul săptămânii