marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

BREAKING: Încă doi teleormăneni infectați cu coronavirus

O femeie din Ciolănești și un bărbat din Gratia, testați alături de alți 38 de pacienți care făceau dializă la o clinică privată din București, au primit, vineri, vestea că sunt pozitivi la testul pentru infecție cu coronavirus.

Amândoi vor merge la București, unde autoritățile au găsit locuri în centre de dializă suport pentru pacienții cu coronavirus.

Potrivit unor surse, femeia avea nevoie urgent de dializă, motiv pentru care a plecat prima spre București. Ulterior, au fost realizate procedurile pentru ca și bărbatul să fie transportat la București, tot într-un centru de dializă suport COVID-19.

Problemele de la centrul de dializa din București, unde au fost infectați și cei doi teleormăneni, au intrat în atenția opiniei publice încă de marți, când la unul din punctele de lucru nouă persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19. Probe le-au fost prelevate atât pacienților care făceau dializă la centru, cât și angajaților.

Rezultatele testelor au venit pe rând, iar vineri cei doi teleormăneni au aflat că sunt infectați cu coronavirus. Atât femeia, cât și bărbatul erau deja în izolare la domiciliu, încă de când le-au fost prelevate probe.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman va demara acum anchete epidemiologice pentru a stabili exact persoanele cu care cei doi au intrat în contact. Pentru moment, familiile celor doi sutn în izolare la domiciliu.

topul săptămânii