23.9 C
Alexandria
duminică, octombrie 1, 2023

ULTIMA ORA. Numărul persoanelor izolate la domicliu a ajuns la 2.982 în Teleorman

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează în prezent, pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, 2982 de persoane aflate în izolare la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă.

La nivelul județului Teleorman, 44 de persoane se află în momentul de față în carantină instituționalizată (13 persoane au intrat în carantină în ultimele 24 de ore, venind din „zona roșie”), iar alte șase persoane, dintre cele plasate inițial în carantină, sunt internate în zona de sub-izolare a Spitalului Județean de Urgență Alexandria, până la comunicarea rezultatelor testelor.

La data de 27.03.2020, în urma activităților efectuate pentru verificarea respectării măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19, jandarmii teleormăneni au identificat o persoană care nu a respectat condițiile izolării la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și condusă într-un centru de carantină din județ.

Situația prezentată este corespunzătoare datei de 27 martie a.c., ora 14:00.

Astăzi, Prefectul Județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu, a avut o întâlnire de lucru cu primarii, desfășurată în sistem audio-conferință.

Acestui demers a fost acela de a identifica problemele cu care edilii se confruntă în aplicarea măsurilor din ordonanțele militare și a celorlalte acte emise în această perioadă. În intervenții punctuale, primarii au precizat că în momentul de față nu sunt probleme deosebite, dar au solicitat sprijin în cazul în care situația o va impune.

Prefectul Liviu Dumitrașcu a subliniat că este necesar ca autoritățile să-și canalizeze eforturile pentru gestionarea cât mai eficientă a situației generate de infecțiile cu noul coronavirus și i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului României pentru rezolvarea problemelor identificate.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE