marți, februarie 27, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Cod galben de vânt în următoarele ore

Mai multe avertizări cod galben de vânt puternic, valabile în 13 judeţe, între care și Teleorman, cu rafalele de vânt vor ajunge până la 70 de kilometri la oră, au fost emise, duminică, de meteorologi.

Astfel, conform ANM, duminică, în intervalul 09.00- 15.00, este cod galben în municipiul Bucureşti şi în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa şi Teleorman. În aceste zone, vântul va avea rafale care pot ajunge la 70 de kilometri la oră, transmite ANM.

De asemenea, până la ora 11.00, este cod galben de vânt în judeţele Constanţa şi Tulcea, în timp ce, până la ora 12.00, este cod galben de vânt în judeţele Dolj şi Mehedinţi, unde rafalele vor ajunge la 55…65 km/h.

Pompierii recomandă

Pentru a trece cu bine peste această instabilitate atmosferică, pompierii militari teleormăneni vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de recomandări: să se informeze despre condițiile de trafic înainte de a pleca la drum; să parcheze mașinile la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate; să rămână în spații închise care să le asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

topul săptămânii