27.2 C
Alexandria
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Cod galben de vânt în următoarele ore

Mai multe avertizări cod galben de vânt puternic, valabile în 13 judeţe, între care și Teleorman, cu rafalele de vânt vor ajunge până la 70 de kilometri la oră, au fost emise, duminică, de meteorologi.

Astfel, conform ANM, duminică, în intervalul 09.00- 15.00, este cod galben în municipiul Bucureşti şi în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa şi Teleorman. În aceste zone, vântul va avea rafale care pot ajunge la 70 de kilometri la oră, transmite ANM.

De asemenea, până la ora 11.00, este cod galben de vânt în judeţele Constanţa şi Tulcea, în timp ce, până la ora 12.00, este cod galben de vânt în judeţele Dolj şi Mehedinţi, unde rafalele vor ajunge la 55…65 km/h.

Pompierii recomandă

Pentru a trece cu bine peste această instabilitate atmosferică, pompierii militari teleormăneni vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de recomandări: să se informeze despre condițiile de trafic înainte de a pleca la drum; să parcheze mașinile la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate; să rămână în spații închise care să le asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24

PUBLICITATE

Te-ar putea interesa și:

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE