marți, aprilie 23, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Comunicat de presă! Guvernul se pregătește de primirea și distribuirea primelor doze de vaccin

Încă o veste bună! Guvernul PNL se pregătește de primirea și distribuirea primelor doze de vaccin

Guvernul PNL are pregătită strategia de vaccinare a populațieicare se va face conform priorităților deja stabilite.

Astfel, în următoarele luni vor fi vaccinați medicii și personalul care se află în linia întâi în lupta anti-Covid, precum și persoanele mai vulnerabile în fața virusului, respectiv persoanele care, deja, au anumite boli și oamenii în vârstă.

Chiar dacă vaccinarea nu va fi obligatorie, serecomandă tuturor să facă acest vaccin a cărui rată de succes este de 95 la sută, pentru a se putea proteja și a-i putea proteja pe cei dragi.

Vor fi cumpărate vaccinuri prin intermediului mecanismului european de la partenerii occidentali, britanici și americani, iar campania de vaccinare va începe în cel mai scurt timp posibil, în funcție de momentul în care vaccinul este disponibil.

Guvernul PNL va face și o campanie de informare pentru a prezenta avantajele vaccinării către cetățenii români, astfel încât populația să poată conștientiza faptul că, prin vaccinare, vom putea reveni cât mai curând la o viață normală.

Premierul Ludovic Orban a spus despre efectuarea vaccinului anti Covid: ”Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze”.

În ceea ce privește campania de vaccinare, aceasta va începe în cel mai scurt timp posibil, în funcție de momentul în care vaccinul este disponibil în România, iar distribuția cantităților de vaccin, contractate de Comisia Europeană, se va face către țări, proporțional cu populațiaacestora.

Biroul de presă al PNL Teleorman

La comanda PNL Teleorman. Cod mandatar financiar 11200025

topul săptămânii