joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

FURATI DE LA ITALIENI! De ce să nu avem și noi, românii, supermarketul nostru?

În materialul precedent, am vorbit, în linii mari, despre resursele din gospodăria țăranului român și fructificarea lor pe piața internă, după un algoritm bine gândit, care să ducă la diminuarea numărului celor fără un loc de muncă și prioritatea produsului românesc pe piață.

Am asistat revoltați cum Guvernul Ludovic Orban a ținut cu tot dinadinsul să închidă piețele și halele unde își vând produsele producătorii autohtoni. O inepție și un infantilism greu de înțeles, dacă la mijloc nu au existat alte interese.

Probabil că da, pentru că supermarketurile (locații mult mai aglomerate decât piețele) au voie să primească clienți, fără nicio restricție.

Suntem în Uniunea Europeană (UE), nimeni nu interzice libera circulație a mărfurilor. Da, orice cetățean al unei țări din UE are voie să-și deschidă o afacere în cele 27 de țări unioniste.

Știți ceva? Noi, românii, mă refer în special la cei care guvernează țara la un moment dat, nu știm să ne susținem interesul și ducem lipsă de solidaritate. În Italia, stat membru al UE încă din anul 1958 (1 ianuarie), există lanțuri de mari magazine autohtone, unde se vând exclusiv produse italiene. Sunt cele mai aglomerate, italienii ajută economia țării lor.

De ce nu le urmăm și noi exemplul italienilor?

De ce nu am avea și noi, în fiecare oraș, câte un supermarket românesc, unde să se valorifice exclusiv produsele românești? Adică, vă dau un simplu exemplu, merele noastre cu acel gust inconfundabil, să fie aruncate la gunoi, iar cele poloneze să invadeze piața românească?

Trebuie să facem tot posibilul ca economia românească să fie scoasă din impas. Și, așa cum am spus, trebuie fructificată orice resursă.

Cu voință politică se pot realiza multe. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să ieșim pe 6 decembrie la vot și să scăpăm de molima galbenă, de PNL. Ei nu au făcut și nu vor face nimic pentru români! În ultimul an au dovedit-o cu prisosință.

 

Calotă Samuel, candidat PRO România pentru Camera Deputaților

Acest articol a fost redactat de PRO România Teleorman

 

Comandat de PRO România Teleorman, CMF 11200008

topul săptămânii