luni, decembrie 4, 2023

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Dan Cristescu: „Încă un set de măsuri ale PSD, pentru oameni și pentru economie”

PSD nu e interesat de luptele politice din alte partide. PNL să-și rezolve problemele politice interne, astfel încât să putem adopta cât mai repede măsurile PSD pentru oameni și pentru economie.

De asemenea, e foarte important ca propunerile PSD de acordare a voucherelor de alimente și de creștere a valorii tichetelor de masă sunt susținute și de PNL, urmând ca valoarea exactă a acestora să fie stabilită în Coaliție pe baza calculelor economice și a surselor de finanțare disponibile.

Important e ca 50% din măsurile sociale și economice să fie finanțate din fonduri europene.Sunt multe măsuri importante propuse de PSD, cum ar fi:

1. Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.

2.Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu bursă socială. Propunere PSD: 30 de euro/voucher.

3.Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.

4.Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.

5.Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării. Obiectivul PSD e ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget.

Dacă cei de la PNL reușesc să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari.

topul săptămânii