6,159FaniÎmi place
0.6 C
Alexandria
6,159FaniÎmi place

Dezinfecție în unitățile școlare din Alexandria

De interes

VIDEO.Teleormănean santajat cu imagini compromiţătoare

UPDATE: Potrivit unor surse, bărbatul din Teleorman este un preot din Videle, iar suspecții aveau înregistrări cu acesta în...

Avertizare de ultimă oră de la meteorologi. Ninsori, vânt puternic și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru sudul tării. Meteorologii anunță că în intervalul 09 ianuarie,...

ULTIMA ORĂ! Agresorul femeii înjunghiata în Alexandria a fost reținut

Bărbatul care ieri și-a înjunghiat partenera a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările au continuat astăzi, după ce...

În unitățile școlare de pe raza municipiului Alexandria vor fi efectuate dezinfecții cu substanțe biocide, prin Administrația Domeniului Public Alexandria sau cu operatori privați autorizați să efectueze aceste proceduri, iar măsurile de igienă din grădinițe, școli și licee vor fi sporite, au decis membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alexandria, în ședința de vineri, 28 februarie.

La întâlnire au luat parte directorii unităților de învățământ din Alexandria, președinții Comitetelor Reprezentative ale Părinților, colonel Marius Stancu – Inspector Șef ISU Teleorman, dr. Alexandru Dobre – manager SJU Alexandria, Iulian Cristache – Președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Măsurile au fost luate în contextul apariției și confirmării mai multor cazuri de îmbolnăviri cu gripă provocată de virusul de tip A, în cadrul întâlnirii fiind dezbătute metodele ce ar trebui folosite, respectiv dezinfecția cu substanțe biocide sau cu lămpi cu raze ultraviolete.

Pentru a stabili ce substanțe sunt eficiente, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a solicitat Direcției de Sănătate Publică Teleorman recomandarea oficială a substanțelor ce pot fi folosite, dar și punctul de vedere avizat în legătură cu eficiența folosirii lămpilor cu raze ultraviolete.

Răspunsul oficial al DSP Teleorman precizează că dezinfecția cu lămpi cu raze ultraviolete are eficiență redusă, fiind indicată în dezinfecția suprafețelor netede și a aerului în boxe de laborator, săli de operații, alte spații închise pentru completarea măsurilor de curățare și dezinfecție chimică.

Așadar, municipalitatea așteaptă de la DSP Teleorman lista biocidelor recomandate, pentru a putea stabili un calendar efectiv al efectuării dezinfecțiilor în unitățile de învățământ din municipiul Alexandria.

Alexandria
cer acoperit de nori
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
50 %
1.3kmh
92 %
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
4 °
joi
5 °
vin
7 °

Incendiu cu victimă la Islaz

În această seară, la ora 17.53, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la...

Covid 19

Romania
693,644
Cazuri confirmate
Updated on January 18, 2021 9:59 am
54,009
Cazuri active
Updated on January 18, 2021 9:59 am
17,221
Decese
Updated on January 18, 2021 9:59 am

Alte articole