7.4 C
Alexandria
vineri, decembrie 9, 2022

Dezinfecție în unitățile școlare din Alexandria

În unitățile școlare de pe raza municipiului Alexandria vor fi efectuate dezinfecții cu substanțe biocide, prin Administrația Domeniului Public Alexandria sau cu operatori privați autorizați să efectueze aceste proceduri, iar măsurile de igienă din grădinițe, școli și licee vor fi sporite, au decis membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alexandria, în ședința de vineri, 28 februarie.

La întâlnire au luat parte directorii unităților de învățământ din Alexandria, președinții Comitetelor Reprezentative ale Părinților, colonel Marius Stancu – Inspector Șef ISU Teleorman, dr. Alexandru Dobre – manager SJU Alexandria, Iulian Cristache – Președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Măsurile au fost luate în contextul apariției și confirmării mai multor cazuri de îmbolnăviri cu gripă provocată de virusul de tip A, în cadrul întâlnirii fiind dezbătute metodele ce ar trebui folosite, respectiv dezinfecția cu substanțe biocide sau cu lămpi cu raze ultraviolete.

Pentru a stabili ce substanțe sunt eficiente, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a solicitat Direcției de Sănătate Publică Teleorman recomandarea oficială a substanțelor ce pot fi folosite, dar și punctul de vedere avizat în legătură cu eficiența folosirii lămpilor cu raze ultraviolete.

Răspunsul oficial al DSP Teleorman precizează că dezinfecția cu lămpi cu raze ultraviolete are eficiență redusă, fiind indicată în dezinfecția suprafețelor netede și a aerului în boxe de laborator, săli de operații, alte spații închise pentru completarea măsurilor de curățare și dezinfecție chimică.

Așadar, municipalitatea așteaptă de la DSP Teleorman lista biocidelor recomandate, pentru a putea stabili un calendar efectiv al efectuării dezinfecțiilor în unitățile de învățământ din municipiul Alexandria.

Te-ar putea interesa și:

VIDEO

𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐀𝐔𝐍𝐄 ❗️ ✅ ️𝐅𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 ✅ ️𝐀𝐯𝐢𝐳𝐚̆𝐦 d𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐨𝐜 ✅ ️𝐍𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 ✅ ️𝐒𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐫 𝟒 ✅ ️𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝟎𝟕𝟔𝟏 𝟖𝟒 𝟖𝟔 𝟕𝟓 ✅

AUTO PAPY

ULTIMA ORĂ

ACTUALITATE

TOP CITITE