miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Din acest an, Centrul Memorial „Marin Preda”, din Siliştea Gumeşti, va putea fi vizitat online, pe platforma dedicată muzeelor de la sat

18 de muzee din zona rurală a Munteniei vor beneficia, începând cu 1 iunie 2022, de tururi virtuale 3D interactive, realizate cu echipament de înaltă performanţă şi integrate, totodată, în Google Street View, Google Maps şi Google Earth.

Muzeele vor fi disponibile spre vizitare virtuală pe prima platformă online dedicată muzeelor de la sat-www.muzeedelasat.ro – inaugurată pe 1 decembrie 2021. Iniţiativa aparţine unor tineri din Botoşani şi Iaşi, al căror proiect a câştigat, prin concurs, co-finanţare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Echipa „Muzee de la sat” îşi propune să îmbunătăţească imaginea fiecărui muzeu inclus în proiect prin intermediul fotografiilor, textelor documentate şi al unui scurt videoclip de prezentare.

În viitor, ţinta este de a extinde proiectul la nivel naţional, obţinând o radiografie a muzeelor de la sat.


„Etapa de culegere a datelor pentru regiunea Munteniei a debutat vineri, 18 martie, în judeţul Brăila, la Casa Memorială „Fănuş Neagu” din satul Grădiştea şi la Casa Memorială „Ionel Perlea” din Ograda, judeţul Ialomiţa”, a declarat Ionuţ Teoderaşcu, manager de proiect şi fotograf documentarist. Până la momentul publicării tururilor virtuale, cei interesaţi pot urmări platforma Muzee de la sat, unde sunt deja publicate 30 de muzee din regiunea Moldovei.

Printre cele 18 muzee din zona Munteniei se numără si Centrul Memorial „Marin Preda”, din localitatea Siliştea Gumeşti.

topul săptămânii