joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Doctorii de la Spitalul Caritas își strigă nemulțumirea. Se poate ajunge la plângere penală pentru abuz în serviciu

La solicitarea autorităților centrale, autoritățile județene au fost nevoite să desemneze o unitate medicală din județ care va trata exclusiv pacienți cu COVID-19 într-un următor scenariu al pandemiei de coronavirus.

Cererea a fost făcută către toate județele din țară, iar măsura se va aplica în momentul în care spitalele mari din țară, care au fost desemnate să trateze cazurile de infecție cu coronavirus, nu vor mai face față.

Între timp, unitățile medicale din județe, desemnate să preia numai pacienți cu COVID-19, se vor pregăti pentru momentul în care vor fi solicitate în acest sens.

La nivelul județului Teleorman, în urma unei analize în care au fost luate în calcul mai multe variante, s-a ajuns la concluzia ca va fi înaintat, drept propunere, Spitalul Caritas de la Roșiorii de Vede. Desemnarea unității medicale are avizul Direcției de Sănătate Publică și, deocamdată, este doar la stadiul de propunere, urmând ca Ministerul să decidă care vor fi, în mod oficial, unitățile medicale din județele țării care se vor ocupa exclusiv de pacienți cu coronavirus.

Însă, propunerea ca Spitalul Caritas să fie unitatea medicală de tip suport pentru COVID-19 a agitat spiritele atât în rândul roșiorenilor, care s-au grăbit să-l certe pe primarul Cîrciumaru Valerică inclusiv pe rețelele sociale, cât și în rândul medicilor.

Cadrele medicale care-și desfășoară activitatea la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede au semnat deja un memoriu, în care semnalează numeroasele probleme cu care se confruntă unitatea medicală, atât în ceea ce privește lipsurile materiale, cât și lipsa medicilor specialiști.

Mai mult, semnatarii memoriului avertizează că vor folosi toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru a împiedica un astfel de demers, în acest sens precizând chiar și o plângere penală pentru posibila organizare defectuoasă și abuz în serviciu în vederea zădărnicirii combaterii bolilor în pandemia COVID-19.

Potrivit memoriului semnat de medicii de la Caritas, demersul lor va fi adus la cunoștința Departamentului pentru Situații de Urgență, a Direcției de Sănătate Publică, precum și a Ministerului Sănătății.

topul săptămânii