6,339FaniÎmi place
4.8 C
Alexandria
6,339FaniÎmi place

Doctorii de la Spitalul Caritas își strigă nemulțumirea. Se poate ajunge la plângere penală pentru abuz în serviciu

De interes

VIDEO. Gest incalificabil: au furat telefonul victimelor din accident

La locul accidentului produs in aceasta seara la intrarea in Laceni, s-au "prezentat" doi cetateni de etnie neprecizata, care...

La un pas de moarte! Sofer accidentat grav pe E70, dupa o...

Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic.S-a intamplat miercuri, 21 ianuarie, in jurul pranzului, pe unul...

Percheziții de “amploare” în Alexandria. S.C.C.O Teleorman este pe MUTE

Cred că puțină lumea știe ce înseamnă această prescurtare, dar toți înțeleg că este vorba despre o instituție publică....

La solicitarea autorităților centrale, autoritățile județene au fost nevoite să desemneze o unitate medicală din județ care va trata exclusiv pacienți cu COVID-19 într-un următor scenariu al pandemiei de coronavirus.

Cererea a fost făcută către toate județele din țară, iar măsura se va aplica în momentul în care spitalele mari din țară, care au fost desemnate să trateze cazurile de infecție cu coronavirus, nu vor mai face față.

Între timp, unitățile medicale din județe, desemnate să preia numai pacienți cu COVID-19, se vor pregăti pentru momentul în care vor fi solicitate în acest sens.

La nivelul județului Teleorman, în urma unei analize în care au fost luate în calcul mai multe variante, s-a ajuns la concluzia ca va fi înaintat, drept propunere, Spitalul Caritas de la Roșiorii de Vede. Desemnarea unității medicale are avizul Direcției de Sănătate Publică și, deocamdată, este doar la stadiul de propunere, urmând ca Ministerul să decidă care vor fi, în mod oficial, unitățile medicale din județele țării care se vor ocupa exclusiv de pacienți cu coronavirus.

Însă, propunerea ca Spitalul Caritas să fie unitatea medicală de tip suport pentru COVID-19 a agitat spiritele atât în rândul roșiorenilor, care s-au grăbit să-l certe pe primarul Cîrciumaru Valerică inclusiv pe rețelele sociale, cât și în rândul medicilor.

Cadrele medicale care-și desfășoară activitatea la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede au semnat deja un memoriu, în care semnalează numeroasele probleme cu care se confruntă unitatea medicală, atât în ceea ce privește lipsurile materiale, cât și lipsa medicilor specialiști.

Mai mult, semnatarii memoriului avertizează că vor folosi toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru a împiedica un astfel de demers, în acest sens precizând chiar și o plângere penală pentru posibila organizare defectuoasă și abuz în serviciu în vederea zădărnicirii combaterii bolilor în pandemia COVID-19.

Potrivit memoriului semnat de medicii de la Caritas, demersul lor va fi adus la cunoștința Departamentului pentru Situații de Urgență, a Direcției de Sănătate Publică, precum și a Ministerului Sănătății.

Alexandria
cer acoperit de nori
4.8 ° C
4.8 °
4.8 °
90 %
1.3kmh
100 %
vin
4 °
sâm
6 °
Dum
12 °
lun
9 °
mar
6 °

La un pas de moarte! Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic

Sofer accidentat grav pe E70, dupa o sicana in trafic.S-a intamplat miercuri, 21 ianuarie, in jurul pranzului, pe unul dintre cele mai circulate drumuri...

Covid 19

Romania
706,475
Cazuri confirmate
Updated on January 22, 2021 2:04 pm
42,924
Cazuri active
Updated on January 22, 2021 2:04 pm
17,628
Decese
Updated on January 22, 2021 2:04 pm

Alte articole