miercuri, aprilie 24, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

ALERTA! Numărul persoanelor izolate la domicliu a ajuns la 2.454 în Teleorman

Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează, în prezent, 2.454 de persoane aflate în izolare la domiciliu, transmite Biroul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, situația fiind valabilă pentru ziua de marți, 24 martie.

Potrivit celei mai recente informări a CJSU, la nivelul județului alte 15 persoane se află în momentul de față în carantină instituționalizată, în timp ce două persoane sunt internate la Spitalul Municipal Turnu Măgurele în zona de sub izolare.

Pe de altă parte, primele 7 persoane carantinate în centrele din județ au încheiat , marți, perioada de 14 zile și au fost transportate la domiciliu.

În perioada 23-24 martie, forțele de ordine și siguranță publică din județ au aplicat 55 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanța militară nr. 2/2020, referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00, mai transmit autoritățile.

“Instituția Prefectului – Județul Teleorman adresează teleormănenilor recomandarea de a respecta măsurile dispuse de autorități, precum și de a se informa doar din surse oficiale”, se arată în informarea CJSU.

762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) au fost confirmate, la nivel national, până marți, 24 martie. Dintre acestea, 79 au fost declarate vindecate și externate, în timp ce 8 persoane cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire, pacienții având între 4 ani și 85 de ani. În secțiile de ATI sunt internați, în prezent, 16 pacienți, din care 6 în stare gravă., mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel national, în carantină instituționalizată sunt 5.515 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), în timp ce alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

topul săptămânii