vineri, mai 3, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

DREPT LA REPLICĂ cu privire la articolul ”Cum au ajuns două ‘drumuri publice’ din Alexandria să fie luate „pe persoană fizică” și blocate, ani la rândul”

Referitor la articolul ”Cum au ajuns două ‘drumuri publice’ din Alexandria să fie luate „pe persoană fizică” și blocate, ani la rândul”, publicat pe site-ul dvs. https://impactnews24.ro, fiind realizat în urma solicitării dvs. nr. 39518/ 31.07.2023, cu răspuns emis de Primăria Alexandria în data de 18.08.2023, prin care ați solicitat o serie de informații, astfel:

1. „… de unde încep și unde se termină străzile Meșteșugari și N. Bălcescu din Alexandria și dacă acestea sunt închise parțial circulației publice”;

2. „… care este statutul drumurilor care reprezintă continuarea acestor străzi dintre Alexandru Ghica și Râul Vedea”,

solicităm publicarea integrală a precizărilor din dreptul la replică de mai jos, în aceleași condiții ca și articolul la care faceți referire, în virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice.

            Astfel, reamintim că prin răspunsul formulat de responsabilul cu aplicarea Legii 544/2001, vi s-au adus la cunoștință următoarele aspecte:

1. În conformitate cu HGR nr. 1358/ 27.12.2001 privind inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al județului Teleorman, străzile Meșteșugari și N. Bălcescu din municipiul Alexandria sunt situate între străzile Mircea cel Bătrân și Al. Ghica și nu sunt închise circulației publice;

2. Terenul situat în dreptul străzii Meșteșugari, de la str. Al Ghica la Râul Vedea, este proprietatea U.A.T. Alexandria, fiind înscris în cartea funciară;

3. Terenul situat în dreptul străzii N. Bălcescu, de la str. Al. Ghica la Râul Vedea, este proprietatea U.A.T. Municipiul Alexandria, regimul juridic al acestuia fiind în curs de stabilire.

            Prin urmare, Primăria Alexandria a răspuns solicitării dvs., atât cu privire la regimul juridic al terenurilor solicitate de dvs., cât și referitor la faptul că străzile Meșteșugari și N. Bălcescu nu sunt închise circulației publice.

            Mai mult, cele ”(…) două ‘drumuri publice’ din Alexandria … luate „pe persoană fizică” și blocate, ani la rândul (…)”, pe care dvs. le invocați în articol sunt, de fapt și de drept, terenuri aflate în proprietatea U.A.T. Municipiul Alexandria, așa cum ați fost informat și prin răspunsul emis de Primăria Alexandria, ca urmare a solicitării dvs., formulate în baza Legii 544/ 2001.

            Totodată, dorim să vă comunicăm faptul că, pe suprafața terenului din capătul străzii Meștesugari, a fost amplasat de către Crucea Roșie un container, terenul fiind împrejmuit de către UAT Municipiul Alexandria, fiind permisă locuirea unei familii nevoiașe. Referitor la împrejmuirea capătului de stradă Nicolae Bălcescu, precizăm faptul că terenul, aflat în proprietatea U.A.T. Municipiul Alexandria, a fost închis cu gard, cu scopul de a împiedica circulația animalelor și accesul persoanelor care depozitau gunoi menajer în zonă.

            Referitor la semnele de circulație și marcajele rutiere realizate de executanții lucrărilor, vă informăm faptul că Primăria Alexandria, prin echipele de implementare a proiectelor, verifică în teren lucrările care se execută pe raza municipiului Alexandria, iar în situația în care se constată faptul că semnele de circulație nu sunt conforme, sunt dispuse remedieri, potrivit recomandărilor poliției rutiere.

            Prin urmare, subliniem încă o dată faptul că terenurile, care aparțin UAT Municipiul Alexandria, nu sunt înstrăinate, fiind în proprietatea UAT Municipiul Alexandria, împrejmuirea fiind realizată în condiții legale.

            Totodată, vă solicităm să utilizați toate pârghiile legale puse la dispoziția cetățenilor care consideră că ar putea exista vreo formă de ilegalitate manifestată în mod voit și rău intenționat de către instituție și să vă adresați organelor abilitate în acest sens. Ulterior, după clarificarea situației de drept de către organele de urmărire penală, considerăm că este moral să publicați articolele de acest gen în social media, pentru a nu exista riscul de a induce în eroare cetățenii de bună credință, în mod voit, prin rândurile scrise de dvs. și de a evita astfel apariția unor fake news.

topul săptămânii