miercuri, aprilie 17, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Dreptate pentru tinerii uciși de o căruță nesemnalizată la Putineiu.Familia și prietenii vor protesta la Poliția Turnu Măgurele.

Dreptate pentru Răducu și Ștefan!

Seara de 4 august 2021. Drumul care leagă municipiul Turnu Măgurele de comuna Putineiu. Două căruțe încărcate cu fier vechi, nesemnalizate, și un Logan în care se aflau doi frați, unul de 19 ani, celălalt de 22 ani, circulau în aceeași direcție de mers.


Autoturismul în care se aflau tinerii au izbit în plin, în beznă, una dintre căruțe.

Impactul a fost fatal pentru cei doi frați veniți în vacanță la rude. Unul dintre ei a murit pe loc, celălalt a mai dat semne de viață, s-a încercat resuscitarea, dar, în final, a pierdut lupta pentru viață.
O tragedie imensă, care a lăsat răni deschise în sufletele familiei și prietenilor.

Ancheta bate pasul pe loc, iar familia, cu inima zdrobită, cere dreptate. Pentru ei și pentru toti cei care sunt uciși în România de inconștiența unor indivizi ce consideră că a circula cu căruța nesemnalizată pe drumurile publice este ceva ce li se cuvine de drept.

In seara zilei de 4 august, doi frati, Raducu (18 ani) si Stefanel (22 ani), porneau fericiti de la unchiul lor domiciliat in Turnu Magurele, spre bunicii lor aflati in comuna Putineiu.

Primisera bani de mare, si pana sa plece acasa la Bucuresti, voiau sa treaca pe la bunici, sa-si ia ramas-bun de la acestia. Nu stiau ca aveau sa-si ia ramas-bun de la viata…viata care abia incepea sa fie traita…

Asadar, cu zambete pe buze si sperante in suflet, plecau pe drumul spre bunici, la ora 21…se intunecase deja…iar in drumul lor, au dat peste o caruta…caruta nesemnalizata, cu 2 adulti si 4 copii de etnie roma, caruta care transporta fier vechi furat, mai exact un cap de tractor ce depasea cu mult gabaritul carutei!

Caruta avea 2 cai in fata si unul in spate, mergea pe drum de noapte fara nici o semnalizare, pentru ca, vedeti dvoastra, asta este strategia celor de etnie roma – fura fier vechi si merg noaptea ca sa nu fie observati…

Copiii nu aveau viteza, dar impactul nu a putut fi evitat pentru ca acea caruta nu putea fi vazuta pe sosea! Impactul a fost mortal, iar sfarsitul copiilor, celor putin tragic – masina lor a fost strivita de greutatea fierului vechi, plafonul masinii retezat, iar cei doi copii au murit unul pe loc, iar celalalt aruncat la distanta de 40m de masina, loc unde si-a dat ultima suflare.

Presupunem ca asa s-a intamplat…spun presupunem pentru ca nimeni nu stie exact cum o masina cu o greutate mult mai mare decat o caruta, a putut sa fie rostogolita de 4-5 ori, iar cei doi copii sa-si piarda viata, in timp ce persoanele din caruta au avut leziuni superficiale.

Parte din hainele copiilor si banii primiti pentru mare, au disparut din masina… Oare cei din caruta au avut timp sa fure acestea? Oare copiii au murit din cauza accidentului sau au fost supusi altor traumatisme?

Pentru ca, vedeti dvoastra, atat Raducu cat si Stefanel aveau fiecare ochiul stang scos, iar ambii aveau aceleasi traumatisme, identice chiar.

Cum s-a intamplat? In sat, persoanele din caruta spun la un pahar baut la carciuma din zona, ca Stefanel traia si a cerut apa…
Familia nu stie… nu stie nimic si innebuneste zilnic cu aceste necunoscute… Mama lor vrea adevarul…Ce, cum, de ce?

A mers la politie…cazul atribuit unui politist putin plicitisit si prea plin de propria persoana ca sa aiba timp sa cerceteze ce s-a intamplat…
Au trecut doua saptamani, perioada in care nimeni nu a fost chemat la audieri, nu s-a luat nici o declaratie, nici macar celor din caruta, nu s-au verificat camerele de filmat din zona, nu s-a facut reconstituire, nu s-au luat masuratori, nu s-au prelevat probe!

Mama sta zilnic la poarta politiei…vrea sa stie adevarul…atat cere – adevarul!

Ca sa-si poata plange copiii stiind cum si-au trait acestia ultimele suflari…Dar nu primeste decat raspunsuri cum “Dar de ce sa luam declaratii?”/”Pentru ce sa facem asta?”/”Nu ne putem ocupa ca suntem in concediu”….

-Oare daca un functionar public este in concediu, atributiile sale nu sunt delegate unui coleg?!

-Oare politia nu ar trebui sa ofere sprijin si raspunsuri? Oare siguranta noastra nu ar trebui asigurata de catre Politia Romana?

-Stiti cate plangeri sunt inregistrate la sectiile de politie si sunt nerezolvate cu anii?!

-Stiti cate carute circula in fiecare seara si noapte, pe drumurile noastre publice si sunt nesemnalizate?

-Stiti cate persoane si-au pierdut viata din cauza acestora?

Nu ne intereseaza…pentru ca cei de etnie roma sunt buni votanti…ii cumperi usor si pun stampila pe cine trebuie…iar drept recompensa, stau linistiti in casele lor ridicate fara autorizatie, circula fara semnalizare, fura fier vechi si nu sunt prinsi…

Politia – pasivitate si indolenta!

Pe bani nostri, pe viata noastra! Si noi stam si asteptam ca ea sa ne faca dreptate, sa ne arate adevarul! Si cand nu se intampla, ne resemnam – ne resemnam la tot ce e urat si trist in tara noastra, pentru ca e mai simplu sa te supui sistemului, decat sa lupti contra lui!

Aceasta este povestea pe scurt, speram ca veti gasi timp sa o aflati detaliat…sa aflati cum cazuri de omucideri sunt inchise fara multa bataie de cap, iar familii se resemneaza zilnic “ca asa e in Romania”…in timp ce carutele isi invart rotile cu aceeasi relaxare cu care ieri le invarteau pe trupurile celor care nu mai sunt printre noi…si vor continua sa o faca, pana cand vom lua atitudine!

Haideți sa facem dreptate pentru cele doua suflete nevinovate, veniți in număr cât mai mare sa protestam pentru ca poliția sa înceapă sa ia măsurile care ar fi trebuit luate deja! 

Familia și prietenii au organizat un eveniment care are drept scop conștientizarea tuturor celor implicați în astfel de tragedii, dar și a organelor de cercetare penale, care, de regulă, tratează cauzele de acest fel ca pe niște numere de dosare, iar ancheta se prelungeste ani în șir.

topul săptămânii