miercuri, octombrie 23, 2024

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ANUNT ANGAJARE

spot_imgspot_img

ultima oră

PE ACELAȘI SUBIECT

Focar de enteroviroză la grădinița 10 din Alexandria, peste 10 copii bolnavi, 6 au ajuns la spital

Focar de enteroviroza la grădiniță 10 din Alexandria, peste 10 copii bolnavi, 6 au ajuns la spital. Culmea, copiii au fost mutăți în clădirea actuală pentru că în cea veche a fost un…focar de enteroviroză.


6 copilași au ajuns în ultimele zile la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, și peste 10 sunt bolnavi, inclusiv copilul educatoarei.

Autoritățile țin sub preș mizeria, dar epopeea este de noaptea minții: 

1.Acum peste 3 ani de zile, la sediul grădiniței cu program prelungit nr 10 din Alexandria, din stradă Dunării colț cu Tudor Vladimirescu izbucnește un focar de enteroviroza și enterocolită. Și nu ar fi fost primul, ar fi fost cel oficial.

2. Primăria Alexandria decide să reconstruiască de la 0 sediul, și mută copiii TEMPORAR într-un sediu fără avize ISU sau DSP, lângă o cocina de porci.

3. Sediul TEMPORAR este unul de peste 3 ani de zile, pentru că sediul nou a rămas la stadiu de șantier abandonat de un an de zile: contrucția a fost turnată cu 30 cm sub cota, practic canalizarea ar refula peste cei mici dacă ar fi dată în uz.

4. Copiii continuă să învețe în sediul Temporar de lângă cocina de porci, unde în utlimele zile a izbucnit un nou focat de enteroviroza.

Nimeni, în afară de părinții disperați, nu știe nimic, nimeni nu a auzit nimic.

Clasele sunt subdimensionate, , grupurile sanitare sunt 6 în loc de 11. De asemenea, aerisirea sălilor prin ferestrele care dau în spatele clădirii nu poate fi realizată întrucât acestea dau în cocinile a 14 porci și mirosul nu poate fi descris.

O altă constatare: prizele și cablurile electrice sunt montate aparent prin pat de plastic alb ce poate oricând fi desprins de un copil. Într-o sală intră maxim 14 pătuțuri iar copii la somn în grupa mijlocie și mare rămân în număr de 22-24, relata presa https://www.facebook.com/Alexandria.Teleorman.Romania/posts/4440287992685541


Problemele medicale ale celor mici sunt cauzate de un virus, rămas încă necunoscut, ce poate fi luat atât din mâncare cât și din secrețiile corporale, putând fi transmis de la om la om.


Între timp, șantierul noii grădinițe a rămas de aproape un an de zile abandonat, în plin centrul Alexandriei, iar cei mici continuă să se îmbolnăvească din cauze rămase deocamdată necunoscute

Părinții, disperați, au inundat grupurile de whatsapp ale acestora:

„Bună ziua, fetiței mele îi este foarte rău, o doare burta și a vomitat, știe cineva ce au avut copiii la masă?”

„A fost ciorbă cu găluște și ghiveci cu carne, și băiețelului meu ii este rău. Da, și fetiței mele, completează o mămică, o doare burtica și a vomitat toată noaptea.” Iar mesajele curg gârlă, deși, oficial, situația practic nu există

Pentru detalii și consiliere privind campania ta de promovare pe IMPACTNEWS24.ro contactează: 0767.999.984

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

topul săptămânii