joi, aprilie 25, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

„Gruparea Poliție-Pompierii” din Teleorman impune secretomania

„Gruparea Poliție-Pompierii” din Teleorman impune secretomania. Cazurile în care sunt implicate persoane „sensibile” se ascund de presă.

În ultima perioadă, o parte a presei locale este refuzată sistematic de cei plătiți de statul român pentru a comunica informațiile de interes public, atunci când sunt implicate persoane cu bani sau cu „trecere” la conducerea ISU și IPJ din Teleorman.


Ei bine, nu același lucru se întâmplă atunci când oamenii „de rând” au parte de evenimente, aceștia fiind expuși imediat pe buletinul de presă, fotografiați de pompieri și polițiști, prezentați peste tot pe post de victime salvate sau autori prinși.

Având în vedere cazurile din ultimele zile, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva conducerile acestor două instituții nu vor să ascundă cazuri față de presa care se deplasează la fața locului și nu „înghite” întotdeauna varianta servită de autorități, care de multe ori nu este și cea reală.

Mai întâi, un caz care ar putea fi tentativă de omor, când mai mulți tineri s-au înjunghiat, a trecut neobservat de comunicatele poliției scrise cu limbaj de lemn, iar când îl sunăm pe purtătorul de cuvânt al acestei instituții, pentru informații, ba nu e la birou, ba vine a doua zi, ba are o problema personală și vine a treia zi.

Apoi, pompierii, cei care pun mâna pe obiectivele camerelor de filmat, ca să aibă ei exclusivitate când fac poze pentru „site-uri prietene”, la ordinul conducerii, credem noi, ascund alte cazuri, cum ar fi cel al incendiului cu zeci de păsări exotice carbonizate.


Aici, purtătorul de cuvânt nu numai tace mâlc pe această speță. Mai mult decât atât, atunci când i se cer informații, are răbufniri nervoase și jignitoare la adresa reporterilor impactnews24 și spune că „ăsta nu este jurnalism”, supărat că este obligat să dea informații de la un eveniment care, cel mai probabil, la nivel de conducere s-a hotărât să fie ascuns de opinia publică.


Chiar și în această situație, noi vom reveni cu aceste cazuri, și altele, cum ar fi realizarea de teste covid, în mod clandestin, chiar la noi în județ, și multe alte nereguli pe care acești oameni, care parcă vin din epoci apuse, încearcă să le ascundă.


De ce? Pentru cine? Cine a ordonat tăcerea?


Sunt trei întrebări la care vom încerca să aflăm răspunsul „neoficial”, cu privire la această „omerta” impusă pentru șmecherii locali de instituții publice precum ISU și IPJ

topul săptămânii