joi, aprilie 18, 2024

ultima oră

PODCAST

spot_imgspot_img

PE ACELAȘI SUBIECT

Gașca primarului din Alexandria aruncă pe piață documente despre fiul lui Dragnea: Casă de protocol, vie și livadă primite de la Tel Drum

Cu două săptămâni înainte ca firma Tel Drum SA să își obțină insolvența, din patrimoniul acestei societății a fost transferat către un srl deținut de familia lui Liviu Dragnea un domeniu impresionant constând în terenuri cu livadă și vie de 3.500 mp și construcții totale de 350 mp.

Afacerea, ce s-a perfectat în ianuarie 2018, ar fi rămas ascunsă opiniei publice și mai ales procurorilor dacă actualul primar al municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, nu ar fi trimis niște săgeți în direcția fostului său șef, Liviu Dragnea. Dar și diverse documente către veverițe și alte rozătoare.

Deranjul mare ar fi fost provocat de faptul că Dragnea, din pușcărie, vrea să își impună oamenii de încredere, câți i-au mai rămas, pe listele PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare,scrie infractorul.ro

Însă Drăgușin, împreună cu deputatul Valentin Boboc, au alte socoteli și interese. Singurul lucru bun din războiul mocnit purtat de tabăra Drăgușin-Boboc cu oamenii lui Dragnea este faptul că, astfel, opinia publică și autoritățile mai află de încă o tranzacție suspectă încheiată de societatea Tel Drum SA cu fiul fostului lider PSD.

Cu două săptămâni înainte de a-și cere insolvența, Tel Drum a cedat proprietățile

În ianuarie 2018, împovărată de sechestrul de 33 milioane de lei pus de DNA în cadrul cercetării penale, firma Tel Drum SA a cerut Tribunalului Teleorman aprobarea insolvenței ca măsură de protecție față de creditori. Fapt ce s-a și aprobat la data de 29 ianuarie 2019.

Deși se plângeau de lipsa lichidităților, administratorii Tel Drum SA au luat însă la data de 9 ianuarie 2018 decizia de a vinde către societatea Zooveg 2010 SA, redenumită Nutrelo Group SA în care Valentin Dragnea avea 80% din acțiuni, un domeniu imobiliar deținut în apropiere de orașul Turnu Măgurele constând în 3.589 mp de teren cu vie și livadă, o clădire de 230 mp menționată în acte ca fiind „clădire de protocol”, o clădire de 110 mp și o anexă de 36 mp.

Prețul total pentru această tranzacție a fost de 491.600 lei. Partea interesantă a acestei tranzacții constă în faptul că, în realitate, firma fiului lui Dragnea cumpărase domeniul încă din data de 29.12.2017.

Banii au fost virați de Zooveg 2010 SA (Nutrelo Group SA) prin ordinul de plată 236/29.12.2017, au plecat din contul deschis la CEC Bank și au ajuns în contul Tel Drum cu numărul RO45BRDE350SVI5490893500. Ca documente justificative contabile au fost emise facturile nr. 13007/27.12.2017 și 13008/27.12.2017.

Așadar, de facto, familia Dragnea deținea domeniul de protocol din apropiere de Turnu Măgurele, preluat de la Tel Drum SA, încă din decembrie 2017. Doar că nu au fost perfectate actele notariale, ca nu cumva procurorii să considere tranzacția o șpagă în cel mai curat sens al cuvântului.

Trădare să fie, dar să o știm și noi!

Deși judecătorul sindic din dosarul de insolvență Tel Drum SA nu a considerat tranzacția imobiliară încheiată cu firma fiului lui Dragnea ca fiind una păguboasă față de creditori, povestea acestei vânzări-cumpărări a reînceput să circule în Alexandria. Mai ales de când în organizația PSD locală este mare forfotă față de propunerile pentru alegerile parlamentare.

Primarul din Alexandria, Victor Drăgușin, împreună cu deputatul Valentin Boboc, au început să conteste deciziile celorlalți lideri rămași apropiați de Liviu Dragnea. Iar cum în politică scopul scuză întotdeauna mijloacele, sunt semne tot mai evidente că în presă se vor scurge de acum înainte tot mai multe informații. Până când Dragnea va reuși să înțeleagă că nu mai are nici un control asupra PSD nici măcar în Alexandria.

topul săptămânii